Πίνακας Περιεχομένων
    1. Tο χρονικό
    2. Πώς συνέβη το περιστατικό

    Πλούσιο ποινικό ιστορικό φαίνεται πως έχουν οι 7 Αλβανοί που προκάλεσαν χαμό στο καφέ-μπαρ Damasco στην Αλσούπολη Νέας Ιωνίας, με αποτέλεσμα τον χαμό του αθώου και ανυποψίαστου 39χρονου υδραυλικού Ισλάμι Μπελούμπ από το Ρουσάν της Αλβανίας (με ελληνική υπηκοότητα), τα μεσάνυχτα της Τρίτης (21/2) προς Τετάρτη.

    Γράφει ο Σπύρος Δαρσινός

    Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η διακίνηση ναρκωτικών, η προστασία καταστημάτων και ενδεχομένως η σωματεμπορία αποτελούν βασικές ασχολίες της συμμορίας με την Cadillac, η οποία λειτουργεί με σημείο αναφοράς ένα γνωστό club στην περιοχή των Σεπολίων και συγκεκριμένα στη Λιοσίων.

    Διάφορα «παρατσούκλια» έχουν δει το φως της δημοσιότητας σχετικά με το προσωνύμιο της συμμορίας – παρακλάδι της αλβανικής Μαφίας. Ένα από αυτά αφορά στο όνομα του club από το οποίο εφορμούν όλες οι επιχειρήσεις τους, ενώ διαδίδεται τις τελευταίες ώρες η ονομασία «Ομάδα L». Ωστόσο η δράση της εν λόγω συμμορίας πολλές φορές γίνεται μπροστά στις κάμερες κινητών ακόμη και καναλιών: Μέλη της ομάδας αποτελούν συχνά σωματοφύλακες γνωστών τράπερ και μάλιστα εμπλέκονται και στους περίφημους καβγάδες αυτών των καλλιτεχνών, οποίοι καβγάδες ξεσηκώνουν θύελλες κοινωνικών συζητήσεων που αφορά ακόμη και το ίδιο το είδος της μουσικής που πρεσβεύουν αυτοί οι καλλιτέχνες.

    Μετά το περιστατικό στη συμβολή των οδών Κασταμονής και Ρόδων, μεγάλο μέρος της Ασφάλειας Αττικής έχει πέσει πάνω στην υπόθεση. Το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής, η Δίωξη Εκβιαστών και φυσικά το Οργανωμένο Έγκλημα έχουν βαλθεί να ξεψαχνίσουν κάθε πτυχή της υπόθεσης. Αυτό που έχει γίνει γνωστό από την περασμένη Τετάρτη (22/2) είναι πως τέσσερις από τους επτά που συμμετείχαν στον καβγά στην Ανθούπολη έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, ωστόσο εκφράζεται η ανησυχία πως κινούνται προκειμένου να περάσουν τα σύνορα για την Αλβανία. Ειδικό σήμα έχει σταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να είναι σε επιφυλακή.

    Άλλωστε τα στοιχεία αρκετών εκ των συμμοριτών βρίσκονται στα κιτάπια της ΕΛ.ΑΣ., αφού στις 16 Οκτωβρίου του 2022 σε έφοδο που έγινε στο εν λόγω club, σημειώθηκαν προσαγωγές που απλώς πιστοποίησαν ένα ακόμη «παράσημο» στη δράση τους. Όλοι τους έχουν συλληφθεί στο παρελθόν και είναι σεσημασμένοι για υποθέσεις ναρκωτικών, ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, σωματεμπορία, όπλα, επιθέσεις κατά αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακόμη και παραβίαση των μέτρων για τη διάδοση του κορωνοϊού.

    Οι πληροφορίες των Αρχών κάνουν λόγο για σχέση των εν λόγω ποινικών με σκληρούς έγκλειστους εγκληματίες, επαφές που τους συνδέουν ευθέως με τον σκληρό πυρήνα της αλβανικής Μαφίας.

    Tο χρονικό

    Μία μπύρα και η αναμέτρηση της Λίβερπουλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, στοίχησαν τη ζωή στον 39χρονο υδραυλικό που δέχτηκε σφαίρα από 9άρι όπλο τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Νέα Ιωνία. Ο άτυχος άνδρας ο οποίος διεκομίσθη στο ΚΑΤ, εξέπνευσε από ακατάσχετη αιμορραγία γύρω στις 3 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ήταν κι αυτός αλβανικής καταγωγής.

    Το βλήμα από την ένοπλη διαμάχη των τουλάχιστον 7 Αλβανών που διαπληκτίστηκαν πιθανότατα για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, τον βρήκε στην κλείδα. Κι αν αρχικά το τραύμα δεν φαινόταν σοβαρό, τα πράγματα ξέφυγαν από τον έλεγχο, μόλις οι γιατροί τον παρέλαβαν. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή, η ζημιά αποδείχθηκε πως ήταν μη αναστρέψιμη.

    Αυτό είναι το πρώτο περιστατικό μεταξύ ποινικών σε δημόσια θέα, το οποίο όμως επιφέρει παράπλευρες απώλειες, μετά από πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Θυμίζουμε πως από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, άσχετα με τις διαμάχες μαφίας, πριν από μερικές εβδομάδες στη Νέα Σμύρνη.

    Να σημειωθεί πως οι Αρχές εξετάζουν σπιθαμή προς σπιθαμή το πανάκριβο και νοικιασμένο τζιπ μάρκας Cadillac, με το οποίο έφτασε στο σημείο η ομάδα των Αλβανών που προκάλεσε τον χαμό. Οι δράστες αναζητούνται.

    Πώς συνέβη το περιστατικό

    Όλα ξεκίνησαν όταν μια παρέα επτά ατόμων, επίσης Αλβανικής καταγωγής, έφτασε με πανάκριβα αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη καφετέρια. Πριν καλά καλά καθίσουν στον χώρο VIP, όπου τους περίμεναν άλλα τρία άτομα, άρχισαν να διαπληκτίζονται και τα αίματα άναψαν γρήγορα. Μάλιστα, η σερβιτόρα δεν πρόλαβε καν να τους πάει τα νερά.

    Στη συνέχεια, βγήκαν έξω από την καφετέρια με τον έναν εξ αυτών να βγάζει όπλο και να πυροβολεί. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθεί σφαίρα το άτυχο θύμα, ο οποίος διαπιστώθηκε μετά από έρευνες των αστυνομικών, πως δεν είχε καμία σχέση με την παρέα και απλά ήταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Μετά τον τραυματισμό του άνδρα, η παρέα εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

    Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, που πραγματοποιεί έρευνες για να συνθέσει τα κομμάτι του παζλ, εντοπίζοντας ένα τζιπ αμερικάνικου τύπου το οποίο κάνουν «φύλλο και φτερό» καθώς πιθανότατα ανήκε σε ένα από τα μέλη της παρέας των Αλβανών.

    Επιπλέον, έχουν περισυλλέξει επτά κάλυκες και μια παραμορφωμένη βολίδα από 9αρι πιστόλι από το σημείο, ενώ αυτή την ώρα αναζητούν μέσα από τις κάμερες ασφαλείας του μαγαζιού το άτομο που πυροβόλησε.

    Όπως δήλωσε στο protothema.gr κάτοικος της περιοχής, «βγήκα έξω, γινόταν χαμός, τον είδα πεσμένο τον άνθρωπο. Ένα αμάξι έφυγε σπινιάροντας και φώναζαν στον οδηγό “φύγε, φυγε”».