Πίνακας Περιεχομένων
    1. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Cirque Du Soleil

    Ο Justin Wagers, επαγγελματίας slackliner και παραγωγός ταινιών, είχε από πάντα πάθος με την ισορροπία, όπως αναφέρει ο ίδιος, και αυτό ήταν που τον ώθησε στο extreme άθλημα του slackline – κυριολεκτικά σημαίνει η ισορροπία πάνω σε τεντωμένο σκοινί ενώ διασχίζεις την μία άκρη του προς την αντίθετη. Ξεκινώντας από νεαρή ακόμη ηλικία, δεν περίμενε πως αυτή του η ενασχόληση θα τον οδηγούσε σε μια λαμπρή καριέρα στον χώρο των extreme sports και στη συμμετοχή του ακόμη και στην ελίτ ομάδα ακροβατών του, παγκοσμίως γνωστού, Cirque Du Soleil.

    Ενώ ακόμα σπούδαζε Οικονομικά & Διοίκηση Επιχειρήσεων και Μαθηματικά, στο Πανεπιστήμιο του Puget Sound, ασχολείτο παράλληλα με το slackline, πραγματοποιώντας performances σε όλο τον κόσμο. Όταν πλέον αποφοίτησε, καλέστηκε να επιλέξει ανάμεσα σε καριέρα ως αναλυτής δεδομένων, αφού μόλις είχε δεχτεί πρόταση εργασίας από εταιρεία στο Seattle και στην περιπετειώδη ζωή ενός επαγγελματία slackliner.

    Εντέλει, εμπιστευόμενος τις αθλητικές του ικανότητες και την αγάπη του για το άθλημα, αποφάσισε να επιχειρήσει μια full time καριέρα ως ακροβάτης, κρατώντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του, το ενδεχόμενο να χρειαστεί να ασχοληθεί κάποια στιγμή με το αντικείμενο σπουδών του.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Wagers (@justinragers)

    Οι Ολυμπιακοί Αγώνες και το Cirque Du Soleil

    Η καριέρα του ως ακροβάτης, δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει πιο θεαματικά, αφού επιλέχτηκε – μαζί με άλλους δυο συναδέλφους του- στο σύντομο show, του Cirque Du Soleil, στο Sochi της Ρωσίας, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2014.

    Λίγο αργότερα, δέχτηκε τηλεφώνημα από την Royal Caribbeanη οποία του πρόσφερε εργασία πλήρους απασχόλησης σε μια από τις κρουαζιέρες της, όπου θα εντυπωσίαζε καθημερινά τους ταξιδιώτες με τις ακροβατικές του δεξιότητες. Του έδωσαν μάλιστα μόλις 24 ώρες για να αποφασίσει αν θα πάρει τη θέση η όχι. Τότε, ήταν η πρώτη φορά που ανακοίνωσε στους γονείς τους – μέσω τηλεφώνου – πως παρατάει την καριέρα του αναλυτή δεδομένων, για να γίνει ακροβάτης (!)

    Έχοντας περάσει αρκετό χρονικό διάστημα δίνοντας παραστάσεις σε κρουαζιερόπλοια, αποφάσισε πως ήθελε να ακολουθήσει τη δική του, ανεξάρτητη πορεία. Τότε, ήταν που ίδρυσε τη δική του εταιρεία slackline, την The Trickline Collective.

    Μαζί με την εταιρεία του, τα επόμενα δυο χρόνια, ταξίδευε ακόμη και σε διεθνείς προορισμούς, εντυπωσιάζοντας το κοινό του σε φεστιβάλ, γάμους, ακόμη και εταιρικές εκδηλώσεις, με την ικανότητα του να υπερνικά τη βαρύτητα και να πραγματοποιεί ριψοκίνδυνα acts, σε μεγάλα υψόμετρα.

    Ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι της εταιρείας του, ήταν η δημιουργία ταινιών, διαθέσιμων στο κανάλι του στο Youtube.

    Το πιο γνωστό του πρότζεκτ μέχρι τώρα, είναι το ντοκιμαντέρ Lines Between Us, το οποίο είναι από τα ελάχιστα full-length φιλμ που πραγματεύονται το συγκεκριμένο είδος άθλησης. Στο φιλμ, παρατηρούμε τον ίδιο τον Wagers, να πραγματοποιεί με άνεση, άκρως επικίνδυνα tricks, σε τεντωμένο σχοινί , τοποθετημένο ανάμεσα σε κοφτερούς βράχους, σε ύψη που προκαλούν ίλιγγο.

    Περαιτέρω οπτικό υλικό, αναρτά σε τακτά χρονικά διαστήματα στον λογαριασμό του στο Instagram, αποσπώντας χιλιάδες likes, από τους φαν του αθλήματος αλλά και του ίδιου.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Justin Wagers (@justinragers)