Η Καμίλα ξεκίνησε ως η πιο μισητή γυναικά της σύγχρονης ιστορίας της Αγγλίας. Για χρόνια έφερε το στίγμα του ανθρώπου που διέλυσε τον γάμο της Νταϊάνα και του Καρόλου βυθίζοντας στην θλίψη την αγαπημένη πριγκίπισσα του λαού αγνοώντας το γεγονός ότι προϋπήρχε αυτής. Αρκετά χρόνια μετά τον θάνατο της Lady D, η Καμίλα επαναπροσδιορίζει την θέση της, αυτή την φορά ως επίσημη σύζυγος του Καρόλου και μελλοντική Βασίλισσα της Αγγλίας που χαίρει τον σεβασμό του παλατιού και την πλήρη στήριξη της Ελισάβετ. Το ερώτημα είναι: Πρόκειται για ένα επιτυχημένο επικοινωνιακό αφήγημα ή για μία δικαίωση που άργησε δεκαετίες;

    Τα τελευταία χρόνια η μοναρχία άλλαξε, ή μάλλον αναγκάστηκε να αλλάξει. Μετά το σκάνδαλο με την αποχώρηση του Χάρι και της Μέγκαν και τον θάνατο του Φιλίππου, η βασιλική οικογένεια είχε να διαχειριστεί το ένα πλήγμα μετά το άλλο έχοντας πάντα τον Τύπο να στέκει αμείλικτος απέναντι της, θυσιάζοντας κάθε οικογενειακή στιγμή και ιδιωτικότητα στον βωμό των ταμπλόιντ. Και ενώ το σχίσμα μεταξύ του Μπάκιγχαμ και των Σάσεξ έτρεφε με τον καλύτερο τρόπο τα αιμοδιψή μίντια, η Καμίλα προσπάθησε να φέρει τον συμβιβασμό και την ισορροπία χωρίς να προκαλεί με δηλώσεις, αποδεικνύοντας ότι η συνειδητή σιωπή είναι δύναμη.

    Όσοι την γνωρίζουν καλά, την περιγράφουν ως μία δυναμική, αποφασιστική γυναίκα, αφοσιωμένη στην οικογένεια της, που έχει πάρει πολύ σοβαρά τον ρόλο της με στόχο όχι την δική της δημοφιλία, αλλά την στήριξη όσων την έχουν ανάγκη. Μπορεί οι δράσεις στις οποίες συμμετέχει για την υπεράσπισπη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων να μην συνεπάγονται δεκάδες φωτογράφους όπως γινόταν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα όμως το έργο της είναι στοχευμένο και ουσιαστικό.

    Εξάλλου, η δούκισσα της Κορνουάλης «εισήλθε» σε αυτό τον ρόλο πλήρως συνειδητοποιημένη και έχοντας βιώσει όλη την παράνοια που ακολούθησε μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του Καρόλου. Ούσα μητέρα δύο παιδιών, τα οποία προσπάθησε πολύ να προστατέψει από την λαίλαπα των δημοσιευμάτων της εποχής εκείνης, έχει επιλέξει έναν ήσυχο τρόπο ζωής, χωρίς να αποζητά περαιτέρω δημοφιλείς τίτλους.

    Κατά την διάρκεια της πανδημίας, μερικά από τα σημαντικά έργα στα οποία συμμετείχε ήρθαν στο φως, συμπεριλαμβανομένης της προσπάθειας της να βοηθήσει τους ηλικιωμένους μέσω της φιλανθρωπικής οργάνωσης Silver Stories, και της στήριξης της στην εκπαίδευση των νέων. Επιπλέον, συνέβαλε στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας μέσω του SafeLives, μιας οργάνωσης για την υποστήριξη παιδιών και γυναικών που έχουν υποστεί βία εντός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.


    Από τους μύθους που σταδιακά καταρρίφθηκαν, ήταν και εκείνος που ήθελε την Ελισάβετ να μην εγκρίνει την Καμίλα ως μέλος της βασιλικής οικογένειας. Στην πραγματικότητα, η Ιστορία απέδειξε, ότι το μόνο μέλημα της βασίλισσας ήταν να μην υπάρξουν επιπρόσθετες αναταράξεις στο ήδη ταραγμένο σκηνικό. Οι δημόσιες εμφανίσεις των δύο γυναικών φανερώνουν μία σχέση αμοιβαίας εκτίμησης και αγάπης κάτι που πιστοποιείται και από το ότι η βασίλισσα απένειμε κάθε τιμή στην Καμίλα, από το Τάγμα της Βασιλικής Οικογένειας, που δόθηκε ως ανταμοιβή για τις υπηρεσίες της, μέχρι τον Σταυρό του Βασιλικού Βικτωριανού Τάγματος.

    Επίσης, είναι πλέον μέλος του Privy Council, του ανώτερου συμβουλευτικού οργάνου της Βασίλισσας, ενώ το 2021 ανακοινώθηκε ότι η Καμίλα επρόκειτο να τιμηθεί με το Order of the Garter, το οποίο είναι το ανώτερο τάγμα ιππότη στο βρετανικό σύστημα τιμών.

    Ανεξάρτητα από το αν θα γίνει η επόμενη βασίλισσα της Αγγλίας, η Καμίλα κατάφερε να αντιστρέψει τους αρνητικούς χαρακτηρισμούς που την στιγμάτισαν και να μετουσιωθεί σε μία ήρεμη, σταθερή φυσιογνωμία, πυλώνα της σημερινής μοναρχίας. Αποτινάσσοντας από πάνω της τον τίτλο της «ερωμένης», τον οποίο αντικατέστησε επιτυχώς με το «αγαπημένη μου σύζυγος» (όπως την αποκαλεί ο Κάρολος), κέρδισε τον σεβασμό και την θέση που μάλλον πάντα δικαιούταν.

    Διάβασε ακόμα στο Nitro.gr

    Alexandria Ocasio-Cortez: Από barwoman στο Μπρονξ, βουλευτής στο Κονγκρέσο

    Η αυτοβιογραφία του Χάρι φέρνει αναταραχή στο Παλάτι – Ποια η αντίδραση της Ελισάβετ

    Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Επιλεκτική ευαισθησία κατά του ρατσισμού ή κάτι πιο σύνθετο;