Πίνακας Περιεχομένων
    1. Γιατί σκότωσε τα παιδιά της

    Μια τραγωδία ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 1985, στη Θεσσαλονίκη. Οι τίτλοι των εφημερίδων της εποχής έκαναν λόγο για μια σύγχρονη «Μήδεια», μια 26χρονη μητέρα στο Ελευθέριο-Κορδελιό. Δολοφόνησε τα δύο της ανήλικα παιδιά, ηλικίας 6 και 7 ετών, και στην συνέχεια, επιχείρησε να σκοτώσει και το τρίτο της παιδί, ηλικίας τριών ετών.

    Τα πρωτοσέλιδα, όπως σήμερα τα social media, δεν έδειξαν οίκτο στην υπόθεση της παιδοκτόνου. Η έρευνα που πραγματοποίησε η ιστοσελίδα GRTimes, αποκαλύπτει κάποια από αυτά: «Σύγχρονη Μήδεια, “έφαγε” τα παιδιά της», «Ψυχρή και αμετανόητη η παιδοκτόνος της Θεσσαλονίκης», «Κρύβει πολλά η φρικτή φόνισσα, γιατί δηλητηρίασε τα παιδιά της», «Χάπι από το στόμα του τρίτου παιδιού πρόδωσε την αδίστακτη παιδοκτόνο».

    Θύματα της έπεσαν ο 7χρονος Ζήσης και η 6χρονη Μαρία, που εξοντώθηκαν μέσα σε διάστημα περίπου τριών μηνών. Μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του δεύτερου παιδιού, άρχισε να δηλητηριάζει το τρίτο της παιδί, την Αλεξάνδρα, που τότε ήταν 3 ετών. Χορηγούσε βαρβιτουρικά χάπια στο κοριτσάκι, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται, όπως συνέβη και με τα άλλα δύο της παιδιά.

    Ένας γιατρός ανακάλυψε τα χάπια, όταν το παιδιά άρχισε να βήχει και να πνίγεται. Την βοήθησε να φτύσει ένα από τα συνολικά τρία χάπια και στην συνέχεια το τοξικολογικό εργαστήριο αποκάλυψε ότι επρόκειτο για το βαρβιτουρικό Gardenal. Οι γιατροί ενημέρωσαν τις αρχές και στον θάλαμο της Αλεξάνδρας εγκαταστάθηκαν δύο αστυνομικίνες παριστάνοντας τις νοσοκόμες, για ποιος χορηγεί τα χάπια στο παιδί.

    Με την παρουσία των αστυνομικών, δεν μπορούσε να δίνει τα χάπια. Από τότε η υγεία της μικρής άρχισε να βελτιώνεται διαρκώς και αμέσως οι υποψίες στράφηκαν στην 26χρονη που οδηγήθηκε στην ασφάλεια. Ομολόγησε την δολοφονία του Ζήση, αλλά ισχυρίστηκε ότι η ίδια δεν ευθυνόταν για τον θάνατο της Μαρίας. Τα παρόμοια συμπτώματα που παρουσίασε πριν πεθάνει και τα στοιχεία που είχαν στα χέρια τους, την διέψευσαν. Αφού ξετυλίχθηκε το κουβάρι, ομολόγησε τις πράξεις της και καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης. Η τραγωδία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με το GRTimes.

    Το σχέδιο εξόντωσης φαίνεται να είχε τεθεί σε εφαρμογή από το 1984, όταν η 6χρονη Μαρία έπαθε για πρώτη φορά ένα επιληπτικό επεισόδιο και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο Αγία Σοφία. Χρειάστηκε πολύμηνη νοσηλεία και βρισκόταν μονίμως σε λήθαργο λόγω των χαπιών που της έδινε, μέχρι που τελικά απεβίωσε.

    Επόμενο θύμα της, ήταν ο Ζήσης, που επίσης έλεγε ότι έπασχε από επιληψία. Λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Μαρίας, ο 7χρονος εισάγεται στο νοσοκομείο και κοιμόταν σχεδόν μόνιμα. Η 26χρονη ήταν συνεχώς κοντά του με την 3χρονη Αλεξάνδρα, στην οποία εκείνο το διάστημα  έδωσε το Gardenal για πρώτη φορά.

    Τα δύο παιδιά βρίσκονταν συνεχώς σε ύπνωση, καθώς τους χορηγούσε συνέχεια χάπια. Κάποια στιγμή το νοσοκομείο, μη μπορώντας να εξηγήσουν από τι πάσχουν τα παιδιά, αποφάσισε να τα στείλει σε νοσοκομείο στο Λονδίνο για εξετάσεις, με τους γιατρούς να πιστεύουν ότι έπασχαν από κάποιας μορφής εγκεφαλίτιδα.

    Η μητέρα πήγε στο Λονδίνο μαζί με τα παιδιά, ωστόσο ο Ζήσης κατέληξε μετά από 2 μέρες. Μετά την κηδεία του, σειρά είχε το τρίτο παιδί. Άρχισε να αυξάνει τις δόσεις του χαπιού στην Αλεξάνδρα, η οποία νοσηλεύτηκε με τα ίδια συμπτώματα.

    Γιατί σκότωσε τα παιδιά της

    Ο λόγος που την οδήγησε στην παιδοκτονία, σύμφωνα με τον σύζυγο της 26χρονης που ήταν οδοκαθαριστής στον δήμο, είναι ότι ήθελε να κάνει ελεύθερη ζωή. «Την έπιασα μια φορά με έναν γείτονα 60χρόνων μέσα στο σπίτι μας και μαλώσαμε άσχημα. Τη χτύπησα και της είπα να μην ξαναπατήσει αυτός το πόδι του στο σπίτι μας. Μετά από αυτήν τη φασαρία, αυτός δεν ξανάρθε, αλλά άρχισαν να αρρωσταίνουν τα παιδιά μας, το ένα μετά το άλλο», είχε αναφέρει ο Γ.Σ.

    Κάποιοι γείτονες του ζευγαριού υποστήριξαν τα λεγόμενα του συζύγου, λέγοντας επίσης ότι η 26χρονη είχε εξωσυζυγικές σχέσεις. Παρόλα αυτά, εκείνη αρνιόταν τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι αγαπούσε τα παιδιά της. Έλεγε ότι εκείνα ήταν επιληπτικά, και δεν ήθελε να τα βλέπει να υποφέρουν. Αποπειράθηκε να δώσει τέλος στη ζωή της, λέγοντας πως είχε πάρει χάπια από το ίδιο βαρβιτουρικό, προσπαθώντας να αυτοκτονήσει. Η 26χρονη δήλωσε επανειλημμένα ότι υπέφερε σε ένα μίζερο οικογενειακό περιβάλλον.

    Η 26χρονη «Μήδεια» ήταν στη φυλακή από το 1985 μέχρι και πρόσφατα οπότε και αποφυλακίστηκε, κατοικώντας πλέον -σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes- σε περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

    Ο 32χρονος σύζυγός του, συνέχισε την ζωή του συνεχίζοντας τη μικρή Αλεξάνδρα. Κάποια στιγμή ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο, που  γεννήθηκε με προβλήματα αυτισμού, σύμφωνα με πληροφορίες. Η μοίρα τον ξαναχτύπησε, καθώς η δεύτερη σύζυγος του πέθανε. Ο πατέρας συνεχίζει να ζει στο Κορδελιό με τον ενήλικα πλέον γιο του, αντιμετωπίζοντας προβλήματα υγείας.

    Όσον αφορά την Αλεξάνδρα, φαίνεται να μην είχε ούτε εκείνη καλή τύχη. Στερήθηκε μια φυσιολογική ζωή, καθώς τα γεγονότα της τότε εποχής την στιγμάτισαν. Το GRTimes.gr αναφέρει κι έναν τρίτο άνθρωπο, μια γυναίκα μπλέχθηκε στις ζωές πατέρα-γιου-κόρης, και τους εκμεταλλεύτηκε, προκαλώντας προβλήματα στην Αλεξάνδρα.

    Διαβάστε επίσης στο Nitro.gr:

    Είναι το Φως Στο Τούνελ το crime «fiction» της Ελλάδας;

    Οι επικριτές του Κρεμλίνου που «δηλητηριάστηκαν» από τη Ρωσία – Η «βουλγαρική ομπρέλα» και το θανατηφόρο τσάι

    Το έγκλημα που σόκαρε την Κρήτη: Ο πατέρας που σκότωσε τα τρία παιδιά του