Πίνακας Περιεχομένων
    1. Το στοιχείο που τον «έκαψε»

    Το ημερολόγιο έγραφε 20 Σεπτεμβρίου 1999. Ο Γιώργος Μεταξάκης έφτασε έξω από το σπίτι, όπου έμενε η πρώην σύζυγος του, με τα τέσσερα παιδιά τους. Με την Αργυρώ ήταν δεύτερα ξαδέρφια και είχαν κλεφτεί το 1986. Μεταξύ τους όμως υπήρχε πολλή ένταση, καβγάδες και αντιπαραθέσεις, με αποτέλεσμα να τραβήξουν χωριστούς δρόμους λίγα χρόνια αργότερα. Ο Μεταξάκης δεν το χώνεψε ποτέ, κάνοντας παρανοϊκές κινήσεις προκειμένου να πείσει την Αργυρώ να γυρίσει ξανά κοντά του.

    Όπως τον Ιούνιο του 1999, που απήγαγε τα παιδιά, απειλώντας να τα σκοτώσει. Τελικά το τέλος ήταν αίσιο, με τον κόσμο να πιστεύει πως δεν θα έκανε ποτέ κακό στα παιδιά του, αφού το μόνο που πραγματικά ήθελε εκείνος ήταν να γίνουν ξανά οικογένεια. Πόσο μεγάλο λάθος αποδείχθηκε αυτή η αντίληψη.

    Χρειάστηκαν μόνο δυόμιση μήνες για να τους βγάλει όλους λάθος. Ο Γιώργος Μεταξάκης στάθηκε έξω από την πόρτα του σπιτιού της Αργυρώς και πήρε και τα τέσσερα παιδιά για να τα πάει βόλτα. Σταμάτησε σε ένα σούπερ μάρκετ, πήρε πορτοκαλάδες και τα οδήγησε μέχρι τον Αλμυρό ποταμό. Ο 10χρονος Γιάννης, ο 4χρονος Νίκος και ο 2χρονος αβάπτιστος γιος του βγήκαν από το αυτοκίνητο για να παίξουν, ωστόσο η 12χρονη Τάνια έμεινε μέσα.

    Ξαφνικά, σαν να πατήθηκε ένα μαγικό κουμπί, τα πράγματα πήραν μια κακή τροπή. Αλλά για την ακρίβεια, ο Μεταξάκης εκτελούσε το σχέδιο του. Έδεσε με τα κορδόνια των παπουτσιών του την Τάνια στο λεβιέ, ώστε να μην μπορέσει να κινηθεί, βγήκε έξω και κατευθύνθηκε προς τα αγόρια. Ξαφνική σιωπή επικράτησε σε μόλις λίγα λεπτά. Ο Μεταξάκης είχε πετάξει και τα τρία αγόρια στο ποτάμι, πνίγοντας τα. Εγκαταλείπει την κόρη του που ήταν δεμένη και έφυγε.

    Η μικρή την επομένη καταφέρνει να λυθεί και τρέχει προς το αστυνομικό τμήμα εξιστορώντας τα όσα συνέβησαν. Αμέσως κινητοποιούνται οι αρχές και δύτες πέφτουν στα νερά του ποταμού για να εντοπίσουν τα αγόρια. Και τα τρία είχαν καταλήξει στον πάτο. Ο Γιώργος Μεταξάκης σαν να μην συμβαίνει τίποτα, πήγε την επομένη του εγκλήματος σε καφενείο στη Μονή Κέρας. Παρά το γεγονός ότι είχε ξυριστεί για να μην τον αναγνωρίσουν, ορισμένοι τον κατάλαβαν και ειδοποίησαν τις αρχές.

    Τελικά συνελήφθη σε ένα φορτηγό, το οποίο είχε σταματήσει για να τον οδηγήσει προς το Λασίθι. Ο αστυνομικός Γιώργος Χαλκιαδάκης ήταν εκείνος που σταμάτησε το φορτηγό. Τον ρώτησε ποιος είναι και απαθέστατα του απάντησε πως είναι ο Μεταξάκης.

    Αποδίδει τον θάνατο των παιδιών του σε ατύχημα, ωστόσο ο ιατροδικαστής εντόπισε στον μεγαλύτερο γιο, Γιάννη, αμυχές, πράγμα που σήμαινε ότι είχε αντισταθεί. Συγκεκριμένα, ισχυρίζεται με απόλυτη ψυχραιμία ότι όταν τα πήγε βόλτα στον ποταμό, έπεσε ο 4χρονος Νίκος (το τρίτο από τα τέσσερα παιδιά του) κατά λάθος μέσα και στη συνέχεια ο 10χρονος Γιάννης πήγε να βοηθήσει και πνίγηκε και αυτός! Το δε τρίτο, το αβάπτιστο, που το κρατούσε αυτός την ώρα που πήγε να βοηθήσει, έπεσε και αυτό. Πώς γλίτωσε όμως η κόρη του που ήταν δεμένη στο αυτοκίνητο, δεν είπε.

    Στην αναπαράσταση που έγινε τρεις ημέρες μετά, στις 24 Σεπτεμβρίου, ο ίδιος συνεχίζει να δηλώνει αθώος και καταλήγει να μην ομολογεί.

    Το στοιχείο που τον «έκαψε»

    Ο Γιώργος Μεταξάκης όμως δεν έχει υπολογίσει ένα στοιχείο. Το ημερολόγιο που έγραφε από την πρώτη στιγμή το σχέδιό του. Σε αυτό κατηγορεί την Αργυρώ γράφοντας: «Αγαπάω τα παιδιά μου. Αλλά εσύ μου τα στερείς. Εσύ φταις για όλα. Όταν πεθάνω, να με θάψετε μαζί τους». Σε συνδυασμό με την μαρτυρία της κόρης του, οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού.

    Το 2001 καταδικάζεται ομόφωνα σε τρις ισόβια χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Οδηγείται στις φυλακές Δομοκού και μένει εκεί για 19 χρόνια. Συνυπάρχει μεταξύ άλλων με τον Επαμεινώνδα Κορκονέα και τον Τάκη Κράμπη. Τον Νοέμβριο του 2018, ο Γιώργος Μεταξάκης αποφυλακίζεται, αλλά του απαγορεύεται ρητά να πάει ξανά στην Κρήτη.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Γερμανία: Η περίπτωση της γυναίκας που σκότωσε με ασφυκτικό τρόπο τα 5 από τα 6 παιδιά της

    Peaky Blinders: Η αληθινή ιστορία της συμμορίας του Μπέρμιγχαμ – Ποια ήταν η κατάληξή της;