Πίνακας Περιεχομένων
    1. Φταίει η Demy ή ο δημοσιογράφος;

    Όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες δεκαετίες και να αλλάξουν, όσα δεινά και να συμβούν στον ταλαιπωρημένο πλανήτη μας, στερεοτυπικά κατάλοιπα των παλαιότερων χρόνων δεν πρόκειται να εξαλειφθούν. Και ίσως να ακούγομαι απόλυτη, αλλά θεωρώ πως η ελπίδα για μια αλλαγή σιγοσβήνει. Έχουν πάει χαμένα πολλά σάλια ανθρώπων που έχουν εξηγήσει πολλάκις, με απλούστατα λόγια, τα αυτονόητα. Αλλά εν τέλη, δεν είναι τα ερμητικά κλειστά αυτιά το πρόβλημα, αλλά η ανάγκη για μια κίτρινη είδηση.

    Η Demy, πριν δύο ημέρες, συμμετείχε στη συναυλία του φιλοζωικού οργανισμού Save a Greek Stray που διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Εκεί, δημοσιογράφοι καναλιών τις έκαναν ορισμένες ερωτήσεις, οι οποίες ήταν για χιλιοστή φορά οι ίδιες. «Πότε θα παντρευτείς», «έχεις σκοπό να κάνεις ένα παιδί;».

    Καλώς ήρθατε στο 1990. Καλή διαμονή σας εύχομαι.

    Η τραγουδίστρια, που έτσι κι αλλιώς έχει ευγενικό τόνο σε όσα λέει, απάντησε to the point, λέγοντας: «Μη ρωτάς τις γυναίκες γιατί δεν έχουν κάνει παιδί ακόμα. Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που να μην τα ξέρεις».

    Το φυσιολογικό. Το ανθρώπινο. Το ευαίσθητο θέμα της μητρότητας που σώνει και ντε να το ρωτάμε ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να σβήσει ο ήλιος ή μέχρι ο Kim να πατήσει το κουμπί.

    Το ζήτημα είναι πως η Demy χαρακτηρίστηκε από αυτή την απάντηση, ως «έξαλλη». Αυτό που ειπώθηκε σε πρωινή εκπομπή καναλιού, που σχολίασε την είδηση. Την είδηση ότι η Demy απάντησε σε άκομψη ερώτηση δημοσιογράφου. Βλέποντας το βίντεο, θα καταλάβεις πως όχι μόνο δεν υπάρχει εκνευρισμός, αλλά η τραγουδίστρια εξηγεί για ποιο λόγο είναι πλέον όλο αυτό ενοχλητικό και έχει κουράσει. Στο μεταξύ, σχεδόν τα μισά sites είχαν τον ίδιο χαρακτηρισμό και στον τίτλο της είδησης.

    Μετά τον χαρακτηρισμό, η Demy έκανε ένα insta story γράφοντας: «Πότε πια θα σταματήσουν τα media να παρουσιάζουν τις γυναίκες που εκφράζουν μία άποψη σαν… έξαλλες, ενοχλημένες, εξοργισμένες;!», αναρωτήθηκε η Demy στο Instagram Story της στο οποίο παρέθετε τίτλους άρθρων όπως «Έξαλλη η Demy μπροστά στις κάμερες».

    Φταίει η Demy ή ο δημοσιογράφος;

    Η Demy αρχικά δεν φταίει πουθενά. Ο δημοσιογράφος, και ο κάθε δημοσιογράφος έκει έξω έχει την ευθύνη, που συνεχίζει και κάνει τέτοιες ερωτήσεις, μόνο και μόνο για να «γεννηθεί» ένα θέμα. Ένα κίτρινο θέμα. Και για να μην ρίχνω την ευθύνη στον άνθρωπο που κρατάει το μικρόφωνο, αναφέρομαι στους αρχισυντάκτες, στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τις ερωτήσεις.

    Στέλνουν δηλαδή τους δημοσιογράφους σε πρόσωπα που, οκ, δεν έχουν απαραίτητα να πουν κάτι. Η Demy, για παράδειγμα, δεν απασχολεί με την προσωπική της ζωή αυτή τη στιγμή για να βγει το λαβράκι και το juicy, οπότε τους βάζουν να κανουν τις πολύ basic ερωτήσεις περί μητρότητας, να απαντήσει ο συνεντευξιαζόμενος με τον τρόπο που πρέπει και μετά να κακοχαρακτηριστεί. Να τον εκνευρίσουν δηλαδή, προκειμένου να πει κάτι σε «έξαλλη» κατάσταση.

    Η ζωή μας σε μία λούπα, ξεκάθαρα.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Μην αρχίσουμε πάλι να λαϊκίζουμε για τα χιλιάρικα στις συναυλίες στη Μύκονο

    Khloe Kardashian: Μήπως ήρθε η ώρα να παραδεχθεί τις πλαστικές που έκανε;

    Γιατί να κάνεις Thank You Next στα ελληνικά νησιά για τις φετινές διακοπές;