Πίνακας Περιεχομένων
  1. Νέα υποκριτική στάση της Caitlyn Jenner – Δηλώνει υπέρ του νέου νομοσχεδίου ‘Don’t Say Gay’
  2. Ειρωνεία στην ειρωνεία

  H Caitlyn Jenner είναι από τα πιο μισητά άτομα της trans παγκόσμιας κοινότητας, παρά το γεγονός ότι είναι και η ίδια μία trans γυναίκα. Η κριτική που ασκείται στην 72χρονη πρώην ολυμπιονίκη αφορά τις βαθιά συντηρητικές της απόψεις όσον αφορά τα LGBTQ+ ζητήματα, κάτι που αντικρούει την ίδια της την ύπαρξη. Έτσι, πολλοί την έχουν κατηγορήσει πως με το να μιλάει εκ μέρους της trans κοινότητας εκμεταλλευόμενη την διασημότητά της, βλάπτει σοβαρά την πρόοδο που με πολύ κόπο έχουν κάνει.

  Οι τελευταίες αντιδράσεις προς το πρόσωπο της Jenner έρχονται μετά την κίνησή της να γίνει μέλος του πάνελ του Fox News, γνωστό για τις συντηρητικές και ενίοτε ρατσιστικές και τρανσφοβικές απόψεις που εκφέρονται στα δελτία του. Σαν να μην έφτανε αυτό, προχώρησε από τις πρώτες τις μέρες σε νέες υποκριτικές και αντι-λοατ δηλώσεις.

  Νέα υποκριτική στάση της Caitlyn Jenner – Δηλώνει υπέρ του νέου νομοσχεδίου ‘Don’t Say Gay’

  Μία από τις πρώτες της δηλώσεις ως μέλος του πάνελ ήταν να ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου της πολιτείας της Φλόριντα “Don’t Say Gay”. Σύμφωνα με αυτό απαγορεύεται στους δασκάλους να μιλούν με τους μαθητές για ζητήματα φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού από ηλικία 10 ετών και κάτω. Η Jenner ανέφερε ότι συμφωνεί με το νομοσχέδιο που προσπαθεί να περάσει ο γερουσιαστής Ron DeSantis, κάτι που πολλοί χρήστες σχολίασαν ως υποκριτικό, αφού η ίδια έχει δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της πως γνώριζε ότι είναι trans από την τρυφερή ηλικία των 8 ετών.

  Το να απαγορεύεται στους μαθητές να μιλούν με τους δασκάλους τους, οι οποίοι είναι πολλές φορές άτομα εμπιστοσύνης για queer παιδιά, μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία ταυτότητας και φύλου τα παιδιά και να προκληθούν διάφορα ψυχολογικά προβλήματα.

  «Συμφωνώ με τον Ron Desantis. Είμαι γονιός και ξέρω. Μπορώ εγώ να διδάξω στα παιδιά μου ό,τι πρέπει να ξέρουν για αυτά τα θέματα, δεν χρειάζεται να τους τα πει ο δάσκαλος στο σχολείο» είπε η Jenner παρά το γεγονός ότι εκείνη καταπίεζε την trans φύση της μέχρι την ηλικία των 65 ετών (!).

  Ταυτόχρονα, τα παιδιά της έχουν δηλώσει πως άρχισαν να καταλαβαίνουν ότι είναι trans μόνο επειδή την είχαν δει να δοκιμάζει γυναικεία φορέματα και ενίοτε να πειραματίζεται με μακιγιάζ.

  Εκείνη, δεν τους είχε μιλήσει ποτέ σχετικά με την πραγματική της ταυτότητα μέχρι την μετάβασή της.

  Η Caitlyn εκφράζει τις αντιφατικές της απόψεις στο πάνελ του συντηρητικού Fox News. (πηγή: YouTube Screen Grab)

  Ειρωνεία στην ειρωνεία

  Η Jenner έχει την τάση να αποδίδει κάθε κριτική που της ασκείται στην …τρανσφοβία. Αυτό έκανε και αυτήν την φορά, οπότε και έσπευσε να απαντήσει μέσω Twitter πως: «είναι ειρωνεία να τα βάζουν μαζί μου την Ημέρα Ορατότητας για τα Trans Άτομα (Trans Day of Visibility)».

  Για άλλη μία φορά. η Caitlyn αποσιωπά το ουσιαστικό θέμα της συζήτησης και στρέφει το κέντρο της προσοχής στην trans ταυτότητά της. Το κάνει επανελλημένως, θεωρώντας ίσως ότι ως trans άτομο έχει ανοσία στην κριτική. 

  Μάλιστα, συνέχισε κατηγορώντας την Αριστερά την έχει βάλει στο στόχαστρο επειδή είναι «το πιο γνωστό trans άτομο στον πλανήτη». Η ομολογούμενη ορατότητα της Jenner, όμως, δεν εξυπακούεται και την σωστή εκπροσώπηση της trans κοινότητας.

  Μερικές από τις άλλες δηλώσεις της Jenner που την έχουν βάλει στο στόχαστρο της LGBTQ+ κοινότητας αφορούν τρανσβοφικές απόψεις που η ίδια έχει εκφράσει δημοσίως. Μεταξύ άλλων έχει δηλώσει ότι είναι κατά των trans ατόμων να αγωνίζονται στα αθλήματα. Άλλη φορά, είχε ταχθεί κατά των επιδομάτων που δίνει η πολιτεία της Καλιφόρνια στα trans άτομα προτείνοντας «να πάνε να βρουν δουλειά».

  Τέλος, πολλά μέλη της LGBTQ κοινότητας ασκούν επίσης κριτική στην Caitlyn Jenner γιατί έχει απίστευτη έπαρση, ξεχνώντας πως μιλάει από το προνόμιο του να είναι απίστευτα διάσημη και πλούσια, ξεπερνώντας εύκολα τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα περισσότερα trans άτομα. Κάνει, έτσι, συνεχώς δηλώσεις οι οποίες δεν εκφράζουν τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας και πολλές φορές την βλάπτουν και όλας.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  5 ΛΟΑΤΚΙ+ σημαίες που δεν ήξερες τι συμβολίζουν

  Katy Perry: «Δεν θα είχα επιβιώσει χωρίς τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα»

  J.K. Rowling: Η νέα της ανάρτηση για την trans κοινότητα ξεσηκώνει θύελλα αντιδράσεων