Nitro magazine official logo
News

Πώς μια «πανικόβλητη» καταγγελία εξέθεσε άδικα 2 ανθρώπους

Το θέμα προκάλεσε τριβές, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να ανοίξει έρευνα και ο ταξίαρχος να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Όπως είπε ο δικηγόρος κιόλας του αξιωματικού, ουδέποτε οι δυο τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά.

πρόεδρος Γορτυνίας

Ο πρόεδρος της Γορτυνίας, ανακάλεσε τα όσα είπε για τον Ταξίαρχο Τρίπολης, ότι δηλαδή του ζήτησε πολιτικό μέσο για να στείλει πυροσβεστικό.  Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στη δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης, είπε ότι ήταν δικό του λάθος. Πρόκειται, λοιπόν, για μια άδικη καταγγελία, εφόσον την πήρε πίσω, καθώς στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το κάθε θέμα μπορεί να πάρει τεράστιες διαστάσεις στο λεπτό (όπως και έγινε στην περίπτωση αυτή). Μέχρι και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παρήγγειλε Προκαταρκτική Εξέταση προς το Πρωτοδικείο Πύργου για να διερευνηθεί η καταγγελία.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά, προσπαθώντας να λυθεί η «παρεξήγηση»: «Έχει καεί και το δικό μου σπίτι. Δεν έχω καταγγείλει κανέναν, ούτε άτομο ούτε υπηρεσία. Απλώς την ημέρα που καιγόμουν δεν παρουσιάστηκε κανένας υπεύθυνος ούτε κανένα κανάλι. Μας άφησαν στο έλεος του Θεού όλοι μικροί και μεγάλοι».

Ερωτηθείς για το εάν έχει δεχτεί τηλεφωνήματα και πιέσεις μετά από αυτή του την δήλωση: «Κανένας δεν με έχει πάρει τηλέφωνο να με απειλήσει. Έχει γίνει λάθος τοποθέτηση ονόματος. Έγινε λάθος το νούμερο. Νόμιζα, πως ήταν το άτομο που είπα. Εγώ την πυροσβεστική ήθελα να πάρω, όχι την αστυνομία. Έγινε λάθος, δεν έγινε επί σκοπού τίποτα. Πάνω στα νεύρα σου εκείνη την ώρα και την αναμπουμπούλα δεν ξέρεις τι ακριβώς λες. Με ρώτησαν, αν υπάρχει πολιτικό μέσα. Το όνομα ήταν λάθος. Δέχτηκα εκατό τηλέφωνα. Νόμιζα, πως το όνομα αυτό ήταν της πυροσβεστικής. Δικό μου λάθος».

Το θέμα προκάλεσε τριβές, με αποτέλεσμα η ΕΛ.ΑΣ. να ανοίξει έρευνα και ο ταξίαρχος να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Όπως είπε ο δικηγόρος κιόλας του αξιωματικού, ουδέποτε οι δυο τους επικοινώνησαν τηλεφωνικά. Ο δικηγόρος του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ., Διαμαντής Μπασαράς, αναφερόμενος στον πρόεδρο της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, έκανε λόγο για την ανάκληση της δήλωσης «περί πολιτικού μέσου». Σύμφωνα με τον κ. Μπασαρά, ο πρόεδρος της κοινότητας ανακάλεσε πως ο ταξίαρχος του ζήτησε μέσο προκειμένου να του αποστείλει πυροσβεστικό όχημα για τις φωτιές που είχαν φτάσει στο χωριό.

Παράλληλα ο κ. Μπασαράς τονίζει πως ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική συνομιλία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα του και του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Διαμαντή Μπασαρά

Τις τελευταίες ώρες διακινείται στα ΜΜΕ και στο διαδίκτυο ένα βίντεο στο οποίο ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας, που επλήγη από την καταστροφική πυρκαγιά στην περιοχή της Γορτυνίας, αναφέρει ότι, για τη συνδρομή πυροσβεστικού οχήματος στην πυρκαγιά, ρωτήθηκε από τον εντολέα μου σε μεταξύ τους τηλεφωνική συνομιλία «εάν υπάρχει πολιτικό μέσο».

Ξεκαθαρίζεται, λοιπόν, ότι δεν υπήρξε ποτέ τηλεφωνική συνομιλία με το προειρημένο περιεχόμενο μεταξύ του εντολέα μου και του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας. Άλλωστε, δεν είναι της δικαιοδοσίας του εντολέα μου να αποστέλει πυροσβεστικά οχήματα για κατάσβεση, έργο που ανήκει στην Πυροσβεστική.

Είναι απολύτως κατανοητή η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών, που έχει βυθίσει στην θλίψη την Ελλάδα, ωστόσο ουδείς μπορεί με αναληθείς και αβάσιμες δηλώσεις να καταστρέφει μια προσφορά τριάντα ετών στο κοινωνικό σύνολο.

Η συγκεκριμένη δήλωση ρητώς έχει ανακληθεί ως προς το πρόσωπο του εντολέα μου με χθεσινή δήλωση του Προέδρου της Κοινότητας Χώρας Γορτυνίας στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και θα ζητηθεί να ανακληθεί και ενώπιον της Υπηρεσίας του, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα και δημοσίως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, άλλως, ο εντολέας μου θα αναγκασθεί προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη για παροχή προστασίας.

 

follow us on social media