Πίνακας Περιεχομένων
    1. «Ο Lewis Hamilton θα επιστρέψει το 2022 δριμύτερος»

    Σε ηλικία 36 ετών, ο Lewis Hamilton βρέθηκε πριν από 2 εβδομάδες μπροστά στον 8ο τίτλο της καριέρας του, κάτι που θα τον έβαζε στην κορυφή με τους οδηγούς της Formula 1. Όμως ο Max Verstappen είχε διαφορετική άποψη, όπως διαφορετική είχαν και οι κριτές και η FIA, αφού ο Michael Masi έδωσε εντολή στον τελευταίο γύρο της κούρσας στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι, τα οχήματα ανάμεσα σε Hamilton και Verstappen να τους…αδειάσουν τη γωνιά και βρήκε το χώρο ο Ολλανδός με τα καλύτερα λάστιχα του για να προσπεράσει και να κερδίσει.

    Τις τελευταίες ημέρες λοιπόν, ο Lewis Hamilton δείχνει μια έντονη δυσαρέσκεια, παρά το ότι συνεχάρη μετά το τέλος του αγώνα και του πρωταθλήματος, τόσο τον Verstappen όσο και τον πατέρα του. Ο ηγέτης της Mercedes, Toto Wolff αποκάλυψε λίγα 24ωρα μετά την ήττα, ότι από συνομιλίες που είχε με τον Βρετανό, αντιλήφθηκε ότι αυτό που συνέβη, είναι κάτι που δεν θα το ξεπεράσει.

    «Ο Lewis κι εγώ είμαστε σε μια παραίσθηση αυτή τη στιγμή. Όχι με το άθλημα – το αγαπάμε το άθλημα με κάθε οστό στο σώμα μας και το αγαπάμε επειδή το ρολόι τερματισμού δε λέει ποτέ ψέματα. Αν όμως σπάσουμε τον θεμελιώδη κανόνα της αθλητικής άμιλλας και αυθεντικότητας, τότε το ρολόι γίνεται σχετικό γιατί εκτιθέμεθα σε τυχαίες αποφάσεις. Κι έτσι μπορεί να πάψεις να το αγαπάς.

    Αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν όλη η δουλειά που έχεις κάνει, ο ιδρώτας, τα δάκρυα, το αίμα, μπορούν να αποτυπωθούν στην απόδοσή σου στην πίστα, γιατί μπορούν να στα πάρουν ανά πάσα στιγμή. Θα πάρει πολύ χρόνο για να το χωνέψουμε αυτό που έγινε την Κυριακή. Δε θα το ξεπεράσει ποτέ ο Lewis. Είναι απίθανο. Σίγουρα όχι όσο οδηγάει.

    Ελπίζω ότι οι δυο μας και η υπόλοιπη ομάδα θα επεξεργαστούμε τα γεγονότα, αλλά δε θα ξεπεράσουμε τον πόνο και την ταραχή που προκλήθηκε. Για να είμαι ειλικρινής, ακόμα και σήμερα δε μπορώ να καταλάβω τι έγινε. Μου μοιάζει με εφιάλτη».

    Ο Bernie Ecclestone, πρώην ηγέτης της FIA, υποστήριξε στην ελβετική εφημερίδα «Blick» ότι ο Hamilton δύσκολα θα επανέλθει στην επόμενη σεζόν της Formula 1 και αν υπάρχει ενδεχόμενο να μπει ξανά σε αγωνιστικό αυτό θα συμβεί μόνο στη μεθεπόμενη σεζόν. Κι αυτά τα είπε βασιζόμενος σε μια κουβέντα που είχε με τον πατέρα του Βρετανού.

    «Πριν από μερικές μέρες μίλησα με τον πατέρα του και συνειδητοποίησα αμέσως ότι δεν ήθελε να μιλήσει για το μέλλον του γιου του, οπότε μιλήσαμε μόνο για επαγγελματικά. Νομίζω όμως ότι ο Lewis αποσύρεται ή ότι δεν θα τρέξει τη χρονιά που έρχεται. Η απογοήτευσή του στο Άμπου Ντάμπι ήταν πολύ μεγάλη, και τον καταλαβαίνω».

    «Ο Lewis Hamilton θα επιστρέψει το 2022 δριμύτερος»

    Ο Ecclestone βέβαια είπε κι ότι ο Lewis Hamilton δεν αξίζει τον τίτλο του Sir που του απονεμήθηκε πριν μια εβδομάδα, γιατί «ιππότες πρέπει να χρίζονται μόνο όσοι προσφέρουν στην πατρίδα. Σήμερα, οι περισσότεροι που χρίζονται, δεν το αξίζουν». Προς αυτή την κατεύθυνση, τον επέκριναν κι άλλοι γιατί βγάζει κάθε χρόνο τόσα εκατομμύρια και έχει ως φορολογική έδρα και τόπο διαμονής το Μόντε Κάρλο.

    Ο Lewis Hamilton έχει απαντήσει στις αιτιάσεις το 2014, όταν εξήγησε πως πληρώνει πολλά σε φόρους στη Βρετανία, αλλά επειδή κάθε χρόνο αγωνίζεται σε 19 χώρες ακόμα, έχει έσοδα κι από εκεί, οπότε πληρώνει κι εκεί. Παράλληλα, ο Ecclestone είχε χαρακτηρίσει τον Wolff της Mercedes υποκριτή και πρότεινε να του δοθεί Όσκαρ για την αντίδραση του μετά το Άμπου Ντάμπι.

    Σε αντίθεση με τον Ecclestone, ο Stefano Domenicali, CEO του Formula 1 Group, απέρριψε την πιθανότητα ο Hamilton να αποσυρθεί. Αντιθέτως, υποστηρίζει στη Gazzetta dello Sport, θα επιστρέψει δριμύτερος το 2022. «Είμαι βέβαιος πως θα γεμίσει τις μπαταρίες του και θα επιστρέψει με μεγαλύτερη δίψα από πριν για να πάρει τον 8ο τίτλο».

    Πολλά λένε οι γύρω του, όμως ο Lewis Hamilton δείχνει να θέλει να κρυφτεί απ΄όλους και απ΄όλα. Τις τελευταίες ημέρες πρώτα έκανε unfollow τη Formula 1 στο Instagram και μετά όλους όσους ακολουθούσε. Έμεινε με τους 26 εκατομμύρια ακόλουθους και αν δει το feed του, δε θα υπάρχει τίποτα.

    Μόλις χθες πάντως, αναρτήθηκε στο Youtube το ακόλουθο βίντεο όπου ο Hamilton απαντάει σε ερωτήσεις για τη ζωή του.