Στην Ελλάδα δεν είχαμε ποτέ ξανά έναν από τους 2-3 καλύτερους μπασκετμπολίστες στον κόσμο. Δεν είχαμε ποτέ ξανά κάποιον που να τον αποκαλούμε τον καλύτερο στον κόσμο και να υπάρχουν επιχειρήματα να το υποστηρίξουν. Οπότε μέχρι ένα σημείο είναι λογικό να μην ξέρουμε πώς να το διαχειριστούμε, είτε μιλάμε για τον απλό κόσμο είτε για τους ρεπόρτερ. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να τελειώνει αυτό το ανελέητο λιβάνισμα που δέχεται ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, όταν κι ο ίδιος προσπαθεί να το απομακρύνει από την Εθνική.

    Μετά το χθεσινό πρώτο φιλικό της νέας Εθνικής απέναντι στην Ισπανία, υπήρχε ένας μεγάλος ενθουσιασμός. Το πρόβλημα είναι πως όλος αυτός ο ενθουσιασμός επικεντρώθηκε στον Γιάννη και όχι συνολικά στην ομάδα. Ναι, το είδαμε όλοι πως μέσα στο γήπεδο είναι τέτοια η αύρα του, τέτοιο το στυλ του, που λες μέσα σου «εντάξει, ο τύπος δεν παίζεται, είναι άτι». Και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα θα είναι τεράστια έκπληξη αν δεν έχει μέσο όρο 20 πόντους στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ.

    Απέναντι στην Ισπανία, που έχει μεγάλο θέμα στις θέσεις 4 και 5 μετά το τέλος των αδελφών Γκασόλ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μπορεί να έπαιρνε παραμάζωμα 2, 3 ή και 4 παίκτες και να φτάνει στο καλάθι με έναν διασκελισμό πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. 

    Κανείς δεν αμφιβάλλει πως είναι ο ηγέτης της ομάδας, πως είναι ο σουπερστάρ, πως είναι ο λόγος που η Εθνική ομάδα θα έχει ελπίδες διάκρισης ακόμα κι αν τελικά ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν μπορέσει να δώσει το παρών και μας μείνει μόνο 5άρι ο άγουρος και όχι ιδιαίτερα ταλαντούχος Κώστας Αντετοκούνμπο.

    Και εννοείται πως αυτοί οι 15.000 που βρέθηκαν χθες στο ΟΑΚΑ, πήγαν κατά 60-70% για την πάρτη του. Οκ, ο απλός κόσμος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και να εκφράζει τον θαυμασμό του όπως θέλει.

    Οι δημοσιογράφοι όμως, για πόσο θα έχουν απλωμένες γλώσσες και θα περιμένουν να κάτσει πάνω σε αυτές ο Γιάννης Αντετοκούνμπο; Ο άνθρωπος βγήκε τις προάλλες στη media day και είπε με ξεκάθαρο τρόπο πως είναι μέρος της ομάδας και πως θα προσαρμόσει το παιχνίδι του σε αυτή. Τον αποκάλεσαν τον καλύτερο στον κόσμο και γύρισε και είπε πως δεν είναι.

    Δε φαίνεται όμως οι δημοσιογράφοι να σέβονται την προσπάθεια του να διατηρήσει ένα όμορφο κλίμα στις τάξεις της Εθνικής. Η Εθνική του Ιτούδη έχει ελπίζες για μεγάλη διάκριση. Αν δεν επιτευχθεί, ξέρετε τι θα φταίει; Το περιρρέον κλίμα που έχουν δημιουργήσει οι δημοσιογράφοι οι οποίοι δε σταματούν να ρωτούν όλους τους παίκτες της Εθνικής για τον Γιάννη.

    Κι άντε, τον Καλαϊτζάκη, τον Μποχωρίδη, τον Αγραβάνη και τον Κασελάκη δεν θα τους πειράξει γιατί κερδίζουν πολλά από την παρουσία τους δίπλα του. Αλλά ο Παπανικολάου, ο Σλούκας, ο Καλάθης, ο Παπαπέτρου είναι πολύ σημαντικά μεγέθη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Όλοι τους έχουν υποκλιθεί στον Γιάννη, όλοι τους τον έχουν αναγνωρίσει.

    Σε υποσυνείδητο επίπεδο όμως, αυτή η διαρκής απόδοση της οποιασδήποτε επιτυχίας σε έναν παίκτη, όσο τεράστιος κι αν είναι, χτυπάει τον μπασκετικό τους εγωισμό. Ο αδαής δημοσιογράφος που κλήθηκε χθες να πάρει συνέντευξη από τον Παπανικολάου μετά το ματς, μας έδωσε την ευκαιρία να το καταλάβουμε.

    Οι ίδιοι του οι συνάδελφοι θα πρέπει να το κατάλαβαν και θα πρέπει άλλη μια φορά να τους γίνει σαφές από την ομάδα πως η εμμονή τους και η ανικανότητα τους να σκεφτούν να ρωτήσουν κάτι άλλο, να μιλήσουν για μπάσκετ, θα φέρει πρόβλημα στην Εθνική.

    Όχι, δεν είναι κομπλεξικός ο Παπανικολάου και ο κάθε Παπανικολάου που θέλει να νιώθει εξίσου σημαντικός με τον Αντετοκούνμπο. Το έχουν πει για χρόνια όλοι τους πως ο Γιάννης είναι το κάτι άλλο, κάτι το μοναδικό, κάτι το σπουδαίο και πως τους δίνει κίνητρο να εξελίσσονται. Αλλά πόσες φορές ακόμα πρέπει να το πουν; Κι αυτοί αθλητές είναι, κι αυτοί έχουν ανάγκη τη στήριξη και την αναγνώριση της προσπάθειας τους μετά από έναν αγώνα.

    Δηλαδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε μόνος του αυτό το κάρφωμα; Ποιος έπαιξε αμυνάρα και με υπερπροσπάθεια κράτησε τη μπάλα στο γήπεδο και του έβγαλε την alley hoop ασίστ;

    Δεν είναι παράλογο ή ζηλοφθονία να θέλουν να αντιμετωπιστούν με σεβασμό. Αυτή τη φορά λοιπόν, αν ω μη γένοιτο η Εθνική του Ιτούδη πάθει κανένα κάζο στο Ευρωμπάσκετ, οι φταίχτες θα είναι ξεκάθαροι: οι δημοσιογράφοι που η γλειφτική τους θα έχει ξεπεράσει τον Χαλεπά!

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Τώρα αλήθεια είναι trend το «#NotMyNationalTeam» εξαιτίας των Αντετοκούνμπο στην Εθνική Ελλάδος;

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Έκανε δώρο στον πατέρα του μια Aston Martin 240.000 δολαρίων (vid)

    Οι 4 γιοι του Zinedine Zidane είναι ο ένας πιο σέξι από τον άλλον – Η οικογενειακή φωτογραφία που έγινε viral