Η μεγάλη μάχη για τα προημιτελικά του Eurobasket ανάμεσα στην οικοδέσποινα Γερμανία και την Ελλάδα θα γίνει σήμερα το βράδυ, εκεί όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μπει στο παρκέ για να κάνει όσα και στο δεύτερο ημίχρονο με την Τσεχία και όχι όσα έκανε στο πρώτο ημίχρονο. Οι Γερμανοί από τη μεριά τους δε θα έχουν τη βοήθεια του Μο Βάγκνερ, ενός εκ των καλύτερων παικτών τους, NBAer, που τραυματίστηκε στο προηγούμενο παιχνίδι και δύσκολα θα προλάβει να είναι έτοιμος.

    Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μο Βάγκνερ έχουν ένα παρελθόν στο ΝΒΑ, το οποίο υπερβαίνει το αγωνιστικό και ανταγωνιστικό πλαίσιο. Ήταν σε ένα ματς Μπακς-Ουίζαρντς, στη φούσκα του Ορλάντο το 2020. Εκεί, οι Μπακς που είχαν την πρωτιά στην κανονική διάρκεια στην Ανατολή, αντιμετώπιζαν τους Μάγους σε ένα από τα τελευταία ματς της κανονικής περιόδου που είχαν περισσέψει από την περίοδο προ κορωνοϊού.

    Σε μια φάση στα μισά της 3ης περιόδου ο Γιάννης έκανε το drive, έπεσε πάνω στον κινούμενο Βάγκνερ και κέρδισε το φάουλ. Ο Γερμανός όμως σηκώθηκε νευριασμένος και απομακρύνθηκε λέγοντας κάτι στον Γιάννη. Εκείνος, αν και αρχικά πήγε κοντά του για να τον ρωτήσει αν είναι οκ, μετά τον ακολούθησε και του έριξε μια μίνι κουτουλιά.

    Έχοντας πάνω του την πίεση του MVP και του πρωταθλήματος που καλούνταν να πάρει, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξέσπασε με αυτόν τον τρόπο και αποβλήθηκε. Οι Μπακς κέρδισαν και μετά στη συνέντευξη Τύπου ζήτησε συγγνώμη.

    «Αυτό που έκανα ήταν πράγματι πολύ κακό. Αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, δεν θα αντιδρούσα έτσι. Όμως είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι κάνουμε λάθη. Θεωρώ πως σε όλη τη σεζόν, σε όλη την καριέρα μου, έχω κάνει αρκετά καλή δουλειά στο να μένω ψύχραιμος και να εστιάζω στο παιχνίδι και μόνο. Ήταν λάθος, πρέπει να μάθω από αυτό και να προχωρήσω».

    Όσο για τον λόγο που το έκανε, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξήγησε πως ξέσπασε στον Βάγκνερ για πράγματα που είχε μαζεμένα από πολλούς άλλους αντιπάλους.

    «Δεν νομίζω ότι ήμουν νευριασμένος με τον Βάγκνερ. Απλώς είχαν μαζευτεί πολλά βρώμικα μαρκαρίσματα πάνω μου. Μου έβαζαν τρικλοποδιές, έπεφταν μπροστά στα πόδια μου, με χτυπούσαν… Όλα αυτά! Δεν έχω κάτι με τον Βάγκνερ, δεν ήταν μόνο αυτός. Είχαν συσσωρευτεί πολλά, από τόσα παιχνίδια που έχω παίξει και αντιπάλους να με βαράνε. Έτσι το έχασα κάποια στιγμή για λίγο. Όπως είπα όμως, αν μπορούσα να το αλλάξω, θα το έκανα. Πρέπει όμως να ζήσω με αυτό. Ήταν ένα μεγάλο λάθος από μέρους μου και πρέπει να μάθω από αυτό».

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Eurobasket: Η Ελλάδα έμαθε από το πάθημα της Σερβίας – Η ειδοποιός διαφορά που έφερε την πρόκριση

    Ιτούδης: Τα χρόνια στην προπονητική σχολή κατά τον εμφύλιο στην Γιουγκοσλαβία- «Έπεσε αρκετά κοντά μου μία οβίδα διασποράς»