Η Μεγάλη Απόδραση του Pele. Ο θάνατος του ήρθε να φέρει θλίψη στον παγκόσμιο αθλητισμό και στο βραζιλιάνικο έθνος εν συνόλω, με όλη την πολιτική ζωή της χώρας να αποτίει φόρο τιμής στον θρύλο του ποδοσφαίρου, στον μοναδικό που κατέκτησε 3 Μουντιάλ. Αυτή η θλίψη όμως δεν φέρνει ανείπωτο θρήνο, μιας και ο Βραζιλιάνος έζησε μια μεγάλη ζωή στα 82 του χρόνια, μια ζωή γεμάτη κατακτήσεις, αποδοχή, αποθέωση και αγάπη.

    «Οτιδήποτε βλέπετε να κάνει ένας ποδοσφαιριστής, το έκανε πρώτος ο Pele». Αυτό έγραψε σε story στο Instagram ο Haaland για να αποχαιρετίσει τον θρύλο του αθλητισμού. Όταν εκείνος γεννήθηκε, ο Pele είχε σταματήσει το ποδόσφαιρο 22-23 χρόνια. Τον είχε δει μόνο μέσα από τα σωζόμενα βίντεο μιας εντελώς άλλης εποχής του ποδοσφαίρου.

    Κι όμως, το impact του Pele ήταν τέτοιο που φτάνει στο 2022, 45 χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του, να επηρεάζει και να εμπνέει κόσμο. Στη Βραζιλία είναι σχεδόν μάθημα στα σχολεία, αν όχι μια επί γης θρησκεία.

    Όπως έγραψε ο Νορβηγός, αλλά και πολλοί ακόμα ποδοσφαιριστές, ο Pele ήταν η επιτομή του jogo bonito. Μαζί με τους άλλους της Σελεσάο, ειδικά τον Jairzinho, πήγαν το ποδόσφαιρο από το εφηβικό στάδιο, όπου ήταν ένα παιχνίδι με δύναμη, στο στάδιο της ενηλικίωσης, εκεί όπου οι ντρίμπλες ξεσήκωναν το κοινό εξίσου ή και περισσότερο από τα γκολ.

    Από το βράδυ της Πέμπτης, κυκλοφορεί ένα βίντεο όπου αποδεικνύεται ότι κάθε ιδέα που υπήρχε στο κεφάλι των μεταγενέστερων του ποδοσφαιριστών, την είχε εμφυτεύσει ο ίδιος με το παιχνίδι του.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Pele: Η οικογένεια του μοιράζεται φωτογραφίες από την κλινική – Στη Βραζιλία προετοιμάζονται για το τέλος του

    Κακός χαμός με τον Benzema στη Γαλλία: Μπορούσε τελικά να παίξει στο Μουντιάλ – Συμμαχία Γάλλων παικτών για να τον «φάνε»

    Luka Magic: Η μέρα που ένας μαγουλάκιας Ευρωπαίος «γλέντησε» τους Αμερικάνους στο ίδιο τους το σπίτι