Μπορεί να είναι πανίσχυρος εντός της FIFA και να προετοιμάζεται για τις εκλογές που θα του εξασφαλίσουν μια ακόμα θητεία στην προεδρία της, όμως ο Gianni Infantino δεν σταματάει τις κουταμάρες και τις κινήσεις λαϊκισμού, με στόχο να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη από τις διάφορες ομοσπονδίες. Κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό του τώρα που ο Pele πέθανε. Να εκμεταλλευτεί την απώλεια για να έχει την πλήρη στήριξη της Βραζιλίας.

    Ο Infantino ταξίδεψε στη Βραζιλία, όπου μετά από την Πέμπτη, η σορός του Pele θα βρίσκεται στο στάδιο της Σάντος για λαϊκό προσκύνημα και μετά θα ακολουθήσει η τελετή της κηδείας του.

    Μετά την άφιξή του, πήγε στη Villa Belmiro, όπου βρίσκονται η οικογένεια του Βραζιλιάνου, ο επικεφαλής της βραζιλιάνικης ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ο επικεφαλής της Conmebol (Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Νοτίου Αμερικής, διοργανώτρια αρχή Copa Libertadores) και ο πρόεδρος της Federação Paulista de Futebol (εποπτεύουσα αρχή ποδοσφαιρικών σωματείων του Σάο Πάουλο).

    Ύστερα από συζητήσεις μαζί τους για το πώς επηρέασε το ποδόσφαιρο και τις ζωές τους ο Pele, ο Infantino προχώρησε στην ανακοίνωση πως θα ζητήσει σε κάθε μία από τις 211 χώρες-μέλη της FIFA, να ονομάσουν ένα γήπεδο της χώρας «Pele», ώστε να γνωρίζουν όλοι παντού το διακύβευμα του στο ποδόσφαιρο.

    Αναμφισβήτητα ο Pele ήταν ο πρώτος των σπουδαίων. Αυτός που έκανε την αρχή για να μάθουν όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, τη διαφορά ανάμεσα σε έναν απλό ποδοσφαιριστή και σε έναν αρτίστα. Αλλά είναι αντίληψη μικρόκοσμου και εγωκεντρική το να ονομάσει για παράδειγμα η Σουηδία ένα γήπεδό της με το όνομά του γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, πόση επίδραση πιστεύουμε ότι είχε η προσωπικότητα του σε μια χώρα όπου το ποδόσφαιρο δεν είναι προτεραιότητα, όπως στη Βραζιλία; Εδώ με το ζόρι να έχει επιδράσει στις γύρω χώρες στη Λατινική Αμερική η φιγούρα του και τα επιτεύγματα του.

    Άμα είναι έτσι, να ονομάσουν στη Βραζιλία ένα γήπεδο τους «Maradona», γιατί κι αυτός άλλαξε το ποδόσφαιρο. Γιατί όχι κύριε Infantino;

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Παγκόσμια θλίψη για τον θάνατο του Pele: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

    «Nacimos para suffrir»: Μουντιάλ, μια κοινωνική επανάσταση για τους Αργεντίνους

    «Αυτά που κάνουμε σήμερα, τα έκανε πρώτος ο Pele»: Όλες οι κινήσεις που δίδαξε στους μεταγενέστερους το «Μαύρο Μαργαριτάρι»