Είναι γνωστό τοις πάσι, η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της. Βγάζουμε φθόνο για την επιτυχία όταν αυτή επιτυγχάνεται εντός των τειχών. Περιμένουμε ο άλλος να θριαμβεύσει στο εξωτερικό για να του βγάλουμε το καπέλο. Κι όταν το κάνει, πάλι δεν θα του το αναγνωρίσουμε. Καλά όσα πέτυχε ο Αντετοκούνμπο, δε λέω, αλλά σαν τα επιτεύγματα της ελληνικής Super League, δεν υπάρχει κάτι που να συγκρίνεται.

    Εδώ και ενάμιση μήνα οι πρόεδροι των ομάδων του συνεταιρισμού δεν τα βρίσκουν, με αποτέλεσμα το πρωτάθλημα που θα ξεκινούσε την Κυριακή που μας έρχεται, να αναβληθεί και η πρεμιέρα του να πάει για Σεπτέμβριο, στις 11 του μήνα. Τότε που οι Αμερικάνοι θα έχουν επέτειο 20 ετών από το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, εμείς θα κάνουμε τη δική μας ποδοσφαιρική τρομοκρατία, ξεκινώντας ένα μήνα αργότερα από τα άλλα πρωταθλήματα το υπερθέαμα της Super League.

    Κι επειδή είστε γνωστοί ζηλόφθονες, να σας φωτίσουμε αυτό που αρνείστε να δείτε. Γιατί τσακώνονται οι ομάδες και διαφωνούν; Για την κεντρική τηλεοπτική διαχείριση. Θέλουν οι μικροί να είναι όλοι στο ίδιο κανάλι για να έχουν περισσότερα έσοδα, αλλά σου λένε Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Άρης και ΟΦΗ «γιατί να σας δίνουμε λεφτά που φέρνουμε εμείς μίστερ Βόλε, μίστερ Παναιτωλικέ, τι είμεθα, κανένας έρανος; Κι επειδής δηλαδής το κάμουνε έτσι στην Ανγκλετέρα, θα πρέπει να τους αντιγράψουμε; Και σιγά το πρωτάθλημα που έχουν… Μη μιλήσουμε για την εθνική τους. Μας λένε 5 χρόνια τώρα It’s Coming Home κι ακόμα τους περνάμε στα Euro». Και δίκιο έχουν οι δανδήδες της ποδοσφαιρικής φιλοσοφίας, αυτοί οι Ντιντερό του αθλητισμού.

    Διατί να αντιγράψωμεν τους Βρετανούς που είναι εκτός Ευρώπης κι είναι και φλώροι; Αυτοί μας αντιγράφουν κι εμείς θα απαρνηθούμε την ανωτερότητα τους; Δείτε ρε παιδιά τη European Super League. Γιατί έγινε; Για να παίρνουν οι μεγάλοι της Ευρώπης τα λεφτάκια τους και να μην τα μοιράζονται με άλλους της πλέμπας και της λαϊκουριάς, που δεν έχουνε γράψει τίποτις γι΄αυτούς οι New York Times, τα βλαχαδερά. Το ίδιο κάνει και η Greek Super League και μάλιστα το ενορχήστρωσε πριν από τους 6 αγγλικούς συλλόγους, τους 3 ισπανικούς και τους 3 ιταλικούς.

    Έτσι συμβαίνει με όλα τα σχέδια. Πρώτα δοκιμάζονται σε πειραματικό πεδίο, σαν beta test και μετά εφαρμόζονται. Είναι τυχαίο λέτε που ο Ολυμπιακός ήταν τόσο καλοδεχούμενος στην ESL; Τι ESL τι GSL; Το δικό μας είναι καλύτερο. Θυμίζει καγκούρικο παπί, απ΄αυτά που καβαλάει ο Μήτρογλου.

    Κι έρχεστε τώρα να γκρινιάξετε βρε αγνώμονες; Ίσα ίσα που αι αθρώποι στους προεδρικούς θώκους τωνεσυλλόγων σας έδωκαν και μερικές ημέρες παραπάνω άδεια από τη σταθερή παρουσία σας στα προπα του ΟΠΑΠ. Να πάτε για μερικές δροσερές βούτες ακόμα στις υπέροχες και καθαρότατες παραλίες της Αττικής, με την πλαστική, στρατιωτική παντόφλα που την καίει ο ήλιος και λαμπαδιάζει η ψυχή σου και να γυρίσετε γεμάτοι δροσίτσα για να απολαύσετε το Παναθηναϊκός-Απόλλων Σμύρνης.

    Τι άλλο να κάνουν πια αυτές οι ψυχούλες του ελληνικού ποδοσφαίρου; Μέχρι κι από Αστάνες, Βέλεζ και Λουντογκόρετς απεκλείσθησαν για την ψυχαγωγία σας. Σε λίγο πιάνουν 21 στην ευρωπαϊκή κατάταξη και κερδίζουν σε καζίνο. Κάθονται να βρουν μια λύση που να τους δίνει παραπάνω από 2.8 εκατομμύρια ευρώ ως βάση στο μπάτζετ για να παίζουν σε γήπεδα που βόσκουν κατσίκια, με θεατές κάτι ξαδέρφια απ΄το χωριό, δεν τους ξέρετε και με χορηγό τα Τσιπικάο, όλα για το φιλοθεάμον κοινό.

    Όχι και τόση αχαριστία ρε παιδιά..!