Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τελικά το ματς με 3-1 σετ, αλλά τη συνέντευξη Τύπου μονοπώλησαν τα toilet breaks, όπου ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στο ματς με τον Σβέρεφ, απ΄όπου ξεκίνησε όλη η αντιπαράθεση, όπου η κάμερα έδειξε τον πατέρα του να στέλνει μήνυμα στο κινητό τη στιγμή που εκείνος είχε πάει στα αποδυτήρια.

    Θυμάστε μια ωραία εποχή που βλέπαμε αγώνες τένις και όταν τελείωναν, μιλούσαμε για τένις; Εδώ και μερικές εβδομάδες αυτή η εποχή έχει χαθεί κάπου και ασχολούμαστε μόνο με τα toilet breaks που παίρνει ο Τσιτσιπάς, αν τελικά ξαλαφρώνει σε αυτά τα 8 λεπτά ή παίρνει τηλέφωνο τον μπαμπά του για να του δώσει οδηγίες ή αν τα παίρνει επίτηδες για να σπάσει τον ρυθμό των αντιπάλων. Ακόμα και σε ματς που δεν παίζει, οι ερωτήσεις των ρεπόρτερ στο US Open προς άλλους τενίστες, αφορούν αυτό το συνήθειο που έχει αναπτύξει τους τελευταίους μήνες.

    Andy Murray, Alexander Sverev και Milos Raonic έκαναν συντεταγμένη επίθεση στον Έλληνα τενίστα για τα toilet breaks, με τους δύο πρώτους να τον ειρωνεύονται αρκετά και στους δημοσιογράφους και σε αναρτήσεις. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έδειξε να ιδρώνει ιδιαίτερα από τις επιθέσεις.

    Ίδρωσε όμως στη διάρκεια του αγώνα με τον Μαναρίνο στο US Open και πήρε δύο διαλείμματα, στα οποία πήγε να αλλάξει και για τουαλέτα. Το ένα κράτησε 8 λεπτά και το άλλο 5. Το πρώτο ειδικά εκνεύρισε αρκετά το κοινό που τον αποδοκίμασε, καθώς ήρθε σε ένα σημείο που ο Mannarino έκανε αντεπίθεση μετά το 2-0 που είχε κάνει ο Τσιτσιπάς.

    Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τελικά το ματς με 3-1 σετ, αλλά τη συνέντευξη Τύπου μονοπώλησαν τα toilet breaks, όπου ο Τσιτσιπάς αναφέρθηκε και στο ματς με τον Σβέρεφ, απ΄όπου ξεκίνησε όλη η αντιπαράθεση, όπου η κάμερα έδειξε τον πατέρα του να στέλνει μήνυμα στο κινητό τη στιγμή που εκείνος είχε πάει στα αποδυτήρια.

    «Ήταν ατυχία, διότι μου είπαν ότι όταν έφυγα για τα αποδυτήρια, η κάμερα πήγε κατευθείαν στον πατέρα μου, οποίος εκείνη τη στιγμή έστελνε μήνυμα στη μητέρα μου. Και ήταν ατυχές, γιατί ο κόσμος και όποιος έβλεπε εκείνη τη σκηνή, νόμιζε ότι όντως υπήρχε κάτι πίσω από αυτό. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη βραδιά, δεν είχα πάρει καν το κινητό μαζί μου, δεν ήταν στην τσάντα μου.

    Δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο, δεν ξέρω τι είδους φαντασία πρέπει να έχει κάποιος για να πάει το μυαλό του εκεί πέρα. Προσωπικά, αν κάποιος έλεγε κάτι τέτοιο θα το υποπτευόμουν πάρα πολύ, μάλλον θα πρέπει να έχει κάνει ο ίδιος κάτι τέτοιο για να το λέει. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση γι’ αυτό.

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Θέλει βοήθεια μέχρι να ωριμάσει

    Έχω μάθει να μην ασχολούμαι με τους υπόλοιπους, κυρίως όταν δουλεύω. Αφοσιώνομαι στον εαυτό μου. Και με στενοχωρεί όταν οι άλλοι ασχολούνται με όλους και με όλα. Δημιουργήθηκε πολύ δράμα για το τίποτα. Δεν μου αρέσει να πηγαίνω ενάντια στο σύστημα, κυρίως όταν υπάρχουν κάποιοι κανόνες οι οποίοι πρέπει να ακολουθούνται, να υπάρχει σεβασμός. Δεν μου έχει περάσει ποτέ από το μυαλό να κάνω κάτι τέτοιο. Μου θυμίζει όταν ήμουν στο νηπιαγωγείο που υπήρχαν παιδιά που πήγαιναν και κάρφωναν κάποιον για κάτι που δεν έχει κάνει. Είναι πολύ αστείο από μια πλευρά, είναι γελοίο!» είπε ο Τσιτσιπάς.

    Οι υπεύθυνοι της τηλεοπτικής μετάδοσης πάντως, έριξαν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Ενόσω ο Τσιτσιπάς απουσίαζε από το γήπεδο, ο Mannarino έκανε μόνος του σερβίς για να μην «κρυώσει» το χέρι του και η μετάδοση έκανε split στην οθόνη για να δείξει τις χθεσινές δηλώσεις του Σβέρεφ κατά του Τσιτσιπά.

    Εγώ έχω τις δικές μου ανάγκες και πρέπει να τις ακολουθήσω. Ανεξάρτητα από το τι νομίζει ο κόσμος για μένα. Έπρεπε να το κάνω, γιατί με βοηθάει να είμαι λίγο πιο φρέσκος όταν μπαίνω στο γήπεδο. Νομίζω ότι είναι καλή ιδέα κάποια μέρα να έρθει κάμερα να με ακολουθήσει, για να καταλάβει και ο κόσμος τι συμβαίνει στα αποδυτήρια».

    Στη συνέχεια, η συζήτηση έγινε ακόμα πιο έντονη με έναν δημοσιογράφο. Ο Τσιτσιπάς έγινε λίγο πιο επιθετικός και ζήτησε από τον συνομιλητή του να τσεκάρει τι είχε κάνει το 2012 ο Andy Murray στον τελικό του US Open με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς.

    «Θα ήθελα να μάθω ποιος είναι ο κανόνας. Οι κανόνες είναι για να τους ακολουθούμε. Αν παραβαίνω τον κανονισμό, τότε σίγουρα είμαι ένοχος, συμφωνώ, δεν κάνω κάτι σωστό. Αλλά αν είμαι μέσα στα πλαίσια, τότε δεν καταλαβαίνω, ποιο είναι το πρόβλημα; Έχω μια ερώτηση για σένα. Δεν βλέπω τι κάνουν οι άλλοι, αλλά θυμάμαι να το παρακολουθώ όταν ήμουν μικρός. Μπορείς σε παρακαλώ να τσεκάρεις όταν ο Μάρεϊ αντιμετώπισε τον Τζόκοβιτς στον τελικό εδώ, πριν το 5ο σετ, μπορείς σε παρακαλώ να το δεις και να μου πεις την επόμενη φορά.

    Δημοσιογράφος: Το τσέκαρα, έκανε λιγότερο από τρία λεπτά.

    Τσιτσιπάς: Λιγότερο από τρία λεπτά, ΟΚ.

    Δημοσιογράφος: Το κοίταξα.

    Τσιτσιπάς: ΟΚ, οπότε τρία λεπτά παραπάνω κάνουν τη διαφορά;

    Δημοσιογράφος: Έτσι πιστεύει εκείνος.  Το θέμα είναι πως ξεκάθαρα κάνεις κάτι που ενοχλεί τους αντιπάλους σου.

    Τσιτσιπάς: ΟΚ».