Όλη η Σερβία θρηνεί την απώλεια του Dusan Ivkovic από το πρωί της Πέμπτης, με τα γήπεδα της χώρας να γεμίζουν το Σαββατοκύριακο για φιλικά παιχνίδια και να αποτίουν φόρο τιμής στον Σοφό του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Στην κηδεία του που τελέστηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Βελιγράδι, βρέθηκαν όλοι οι θρύλοι του σερβικού μπάσκετ που βρέθηκαν μαζί του σε αυτή την πορεία των 50 χρόνων καριέρας, αλλά και άνθρωποι του Ολυμπιακού, με τον οποίο συνδέθηκε περισσότερο απ΄όλα.

    Πιο συγκεκριμένα, στο Βελιγράδι βρίσκονται ο Βασίλης Σπανούλης, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Γιώργος Σκινδήλιας, καθώς επίσης οι Νίκος Λεπενιώτης και Χρήστος Μπαφές, ενώ παρών ήταν και ο Μίλαν Τόμιτς με τη σύζυγό του.

    Ως προς τους θρύλους του γιουγκοσλαβικού μπάσκετ, εκτός από τον Zelimir Obradovic, που ήταν κουμπάροι και φίλοι ζωής, κουβάλησαν το φέρετρο και οι Vlade Divac, Jure Zdovc, Dino Raja, Zarko Paspalj και Predrag Danilovic.

    Όλοι τους αποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την τιμή του Ντούντα σε αυτή την τελευταία ακολουθία προς το αιώνιο σπίτι του, με το αποτύπωμα του στον αθλητισμό και τη ζωή της Σερβίας να είναι τέτοιο, ώστε να παραμείνει φωτεινό για δεκαετίες.