Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τα έχωσε στον Irving ο Kareem Abdul-Jabbar

    Η πόλωση που έχει προκληθεί παγκοσμίως μεταξύ εμβολιασμένων και αντιεμβολιαστών, δε θα γινόταν να μην περάσει στον αθλητισμό, με το NBA να καλείται να πάρει αποφάσεις υπό την πίεση της κοινής γνώμης και παλαίμαχων αθλητών όπως ο Kareem Abdul-Jabbar. Ο 74χρονος Hall of Famer είναι ένας από τους ανθρώπους του NBA που υποστηρίζει ανοιχτά τον εμβολιασμό και μιλώντας στο Rolling Stone, τόνισε πως δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν ανεμβολίαστο να βρεθεί στην μπασκετική κοινότητα των ΗΠΑ.

    «Το NBA θα πρέπει να επιμείνει στο να εμβολιαστούν όλοι οι παίκτες και τα επιτελεία, ειδάλλως να τους απομακρύνουν από τις ομάδες τους. Δεν υπάρχει χώρος για παίκτες που τολμούν να ρισκάρουν την υγεία και τις ζωές των συμπαικτών τους, του staff και των φιλάθλων, απλά επειδή αδυνατούν να καταλάβουν τη σοβαρότητα της κατάστασης ή επειδή δεν κάνουν την κατάλληλη έρευνα» είπε με εμφανή την ενόχλησή του ο Kareem Abdul-Jabbar.

    Λίγο αργότερα, σε μια τηλεοπτική συνέντευξη στο Don Lemon Tonight Monday προχώρησε τη σκέψη του λίγο παραπέρα. «Δεν συμπεριφέρονται ως καλοί συμπαίκτες ή πολίτες. Αυτό είναι ένας πόλεμος στον οποίο εμπλεκόμαστε. Οι μάσκες και τα εμβόλια είναι τα όπλα μας σε αυτόν τον πόλεμο».

    Από τα πυρά του Kareem Abdul-Jabbar δεν ξέφυγε ο Kyrie Irving, ο οποίος απουσίασε από την media day των Brooklyn Nets επειδή παραμένει ανεμβολίαστος, καθώς η Νέα Υόρκη και το Σαν Φρανσίσκο αποφάσισαν ότι όσοι παίκτες δεν εμβολιάζονται, δε θα συμμετέχουν στις ομαδικές εκδηλώσεις.

    Τα έχωσε στον Irving ο Kareem Abdul-Jabbar

    Ο Irving δεν επικοινωνεί με τον κόσμο αν έχει σκοπό να εμβολιαστεί ή αν έχει κάνει τελικά το εμβόλιο και σύμφωνα με τον Jabbar, αυτό είναι μια ανεύθυνη πράξη.

    «Αυτό που βρίσκω ηλίθιο με τους αντιεμβολιαστές, είναι η αλαζονεία του να αμφισβητούν την επιδημιολογία και τους ειδικούς επιστήμονες. Εν τούτοις, αν το παιδί τους αρρωστήσει ή αν χρειαστούν ιατρική περίθαλψη, θα σπεύσουν άμεσα να κάνουν αυτά ακριβώς που τους λένε οι ειδικοί. Όσο περισσότερη παραπληροφόρηση υπάρχει, τόσο πιο εύκολα θα μπερδευτούν οι άνθρωποι για το τι συμβαίνει. Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους εαυτούς μας να κατανοούν τι τους προσφέρεται. Αυτά τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Και πρέπει να πολεμήσουμε ως ομάδα τον ιό. Δε γίνεται να λένε κάποιοι “Δεν είμαι υποχρεωμένος να το κάνω”. Αυτό είναι παράνοια.

    Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των μειονοτήτων, δείχνοντας τους ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και πως πρόκειται για το συμφέρον τους να το κάνουν. Το πρόβλημα στο παρελθόν ήταν πως κανείς δεν ήθελε να τους δώσει την θεραπεία». Αυτή η τελευταία φράση του Kareem Abdul-Jabbar αφορά στο πείραμα Tuskegee, κατά το οποίο οι μαύροι άντρες δεν είχαν πρόσβαση στη θεραπεία για τη σύφιλη από το 1932 ως το 1972.

    Η κοινότητα των μαύρων παρουσιάζεται σύμφωνα με το CNN ως η λιγότερο πρόθυμη να εμβολιαστεί, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι από τους εμβολιασμένους στις ΗΠΑ, μόλις το 9% είναι μαύροι. Ποσοστό που δεν είναι ακριβές, καθώς μόνο για το 68% των εμβολιασμένων υπάρχουν στοιχεία φυλής και εθνικότητας.

    * Φωτογραφία: Getty Images