Για 819.273 ευρώ πουλήθηκε συλλογή σχεδίων και σκίτσων δια χειρός του θρύλου της πυγμαχίας, Muhammad Ali, σε δημοπρασία που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη. Η εν λόγω τιμή αποδείχθηκε υψηλότερη από την αρχική εκτίμηση. Η πυγμαχία, αλλά και τα πολιτικά δικαιώματα, η παγκόσμια ειρήνη και ο ανθρωπισμός είναι τα θέματα που ήταν πολύ αγαπητά στον Muhammad Ali.

    Ιστορική απόφαση: Εγκρίθηκε το πρώτο εμβόλιο για την ελονοσία από τον ΠΟΥ

    Ένα από τα πιο πολύτιμα κομμάτια, ήταν ένα σχέδιο του 1978 με τίτλο Sting Like A Bee, από τη διάσημη φράση του πυγμάχου «Float like a butterfly sting like a bee». Εκτιμώμενη από τον οίκο δημοπρασιών Bonhams μεταξύ 35 και 52 χιλιάδων ευρώ, πωλήθηκε έναντι 366.585 ευρώ.

    Στο εν λόγω σκίτσο, ο Ali απεικονίζεται ως θριαμβευτής στο ρινγκ, με τα χέρια στον αέρα, ενώ στο έδαφος ο αντίπαλός του αναφωνεί: «Διαιτητή, πέταξε σαν πεταλούδα και τσίμπησε σαν μέλισσα!». Δίπλα, ο άρχων του αγώνα φεύγει τρέχοντας και απαντά: «Ναι, αν ήσουν έξυπνος θα έτρεχες όπως εγώ!».

    Ένα άλλο έργο του παγκόσμιου πρωταθλητή των βαρέων βαρών, ένας πίνακας σε καμβά με τη σημαία των ΗΠΑ και την επιγραφή «Σ’ αγαπώ Αμερική », με υπογραφή και ημερομηνία (Φεβρουάριος 1979) πωλήθηκε για 129.557. Ο Muhammad Ali δοκίμασε το χέρι του και στο σχέδιο καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του, ίσως εμπνευσμένος από τον πατέρα του και ζωγράφο Cassius Clay Snr.

    John Ruffo: Καταζητούμενος για 23 χρόνια – Η εμφάνιση σε αγώνα baseball το 2016 και η ληστεία των 350 εκατομμυρίων