Πίνακας Περιεχομένων
  1. Τα γεγονότα της Αυστραλίας

  Συνεχίζει να είναι αμετανόητος ο Novak Djokovic για το εμβόλιο, παρά το γεγονός ότι του κόστισε τη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Open και έναν ενδεχόμενο τίτλο, με τον Rafael Nadal να τον ξεπερνάει πλέον. Ο Νο1 τενίστας έσπασε τη σιωπή του, παραχωρώντας συνέντευξη στο BBC, την πρώτη του μετά την απέλασή του από την Αυστραλία.

  Μεταξύ άλλων, δήλωσε πως καλύτερα να μην ξαναπάρει ποτέ τρόπαιο στο τένις, παρά να αναγκαστεί να κάνει το εμβόλιο για τον Covid. Ωστόσο, τόνισε ότι δεν πρέπει να τον ταυτίζουν με το αντιεμβολιαστικό κίνημα, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει το ατομικό δικαίωμα στην επιλογή. «Οι αρχές της λήψης αποφάσεων για το σώμα μου είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο ή οτιδήποτε άλλο», εξηγεί ο τενίστας.

  «Ναι, αυτό είναι το κόστος που διατίθεμαι να πληρώσω», αναφέρει στη συνέντευξη και προσθέτει: «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού, αφού μικρός έκανα τα εμβόλια, αλλά υποστηρίζω την ελευθερία της επιλογής του τι θα βάλεις στο σώμα σου». Ελπίζει, ωστόσο, οι απαιτήσεις εμβολιασμού σε ορισμένα τουρνουά να αλλάξουν, για να «μπορεί να παίξει για πολλά ακόμη χρόνια».

  Τα γεγονότα της Αυστραλίας

  Ο Σέρβος τενίστας εξήγησε ξανά πως είχε λάβει ιατρική εξαίρεση για να συμμετάσχει στο Αυστραλιανό Open, ενώ τελικά ως γνωστόν απελάθηκε από τη χώρα.

  «Ο λόγος που απελάθηκα από την Αυστραλία, ήταν γιατί ο υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ακυρώσει τη βίζα μου, πιστεύοντας ότι μπορεί να διεγείρω κάποιο αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα, κάτι με το οποίο εγώ διαφωνώ κάθετα», υπογράμμισε.

  Όπως είπε στο βρετανικό δίκτυο, στη συνέντευξη που θα προβληθεί το βράδυ, ελπίζει ότι ο κανόνας για συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων παικτών σε ορισμένα τουρνουά θα αλλάξει και επιθυμεί, τέλος, να ξεπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο σε τίτλους, Nadal, ο οποίος κατέχει 21 τίτλους Grand Slam.

  Πληροφορίες από BBC