Εκτός του ενός εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων τουρνουά τένις μένουν οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες, με αφορμή τον Πόλεμο στην Ουκρανία καθώς τους απαγορεύεται η συμμετοχή στο Wimbledon του 2022. 

    Ήδη, οι συγκεκριμένοι παίκτες αγωνίζονται χωρίς την σημαία της χώρας τους. Είναι χαρακτηριστικό πως σε διοργανώσεις όπως στο πρόσφατο Monte Carlo Masters οι Ρώσοι και οι Λευκορώσοι παίκτες ήταν οι μόνοι στους οποίο δεν αναγράφεται καθόλου η χώρα για την οποία παίζουν. Η πρακτική αυτή δεν ήταν αρκετή για το Wimbledon, η διοίκηση του οποίου αποφάσισε να τους αποκλείσει εντελώς.

    Η κίνηση αυτή θα βλάψει βαθμολογικά τους Ρώσους και Λευκορώσους παίκτες, μερικοί από τους οποίους καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Daniil Medvedev είναι αυτήν την στιγμή το No.2 στο ATP Raking, ενώ πριν μερικές εβδομάδες είχε σκαρφαλώσει στην κορυφή της λίστας, εκθρονίζοντας τον Novak Djovovich.

    Επίσης, το No.8 των αντρών Andrey Rublev και η πρώην No.1 των γυναικών Victoria Azarenka (τώρα Νο.18) δεν θα μπορούν να αγωνιστούν. Το ίδιο και για τους No.26 Karen Khachanov και τον No. 29 Aslan Karachev. Μαζί τους και η No.4 Aryna Sabalenka, η No.15 Anastasia Pavluychenkova, η Νο. 26 Daria Kasatkina και η Νο. 29 Veronica Kudermetova.

    Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στην επίσημη κατάταξη του ATP Raking οι Ρώσοι παίκτες εμφανίζονται να παίζουν με λευκή σημαία.

    Οι άλλες μεγάλες διοργανώσεις, όπως το Γαλλικό Όπεν που θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα επιτρέπουν κανονικά στους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές να συμμετάσχουν στο τουρνουά. Πολλοί χρήστες των social media αντέδρασαν στο άκουσμα της απόφασης αυτής, καθώς το τένις είναι ένα ατομικό άθλημα και δεν εκπροσωπούνται απαραίτητα οι χώρες μέσω των αθλητών τους.

    Ο πιο «έξυπνος» είναι ο Alexander Zverev o οποίος αν και Ρώσος, θα συνεχίζει να παίζει κανονικά καθώς εκπροσωπεί την Γερμανία. Ο αδερφός του, ο βετεράνος τενίστας Mischa Zverev, αγωνιζόταν κανονικά μέχρι πρότινος με την ρωσική σημαία σε αντίθεση με τον Sacha ο οποίος σήμερα είναι το No.3 στην παγκόσμια κατάταξη.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Simone Biles: «Το να αποσυρθώ από τους Ολυμπιακούς ήταν ό,τι καλύτερο έχω κάνει»

    Τσιτσιπάς: Εντυπωσιακή νίκη επί του Schwartzman στο Monte Carlo – Με διπλή κωλοτούμπα η πρόκριση στους 4

    Cristiano Ronaldo: Δεν θα παίξει στο ματς με τη Λίβερπουλ λόγω του θανάτου του γιού του