Πίνακας Περιεχομένων
  1. Συγκεντρώθηκαν 10.000 δολάρια για να τυπωθούν κι άλλα μπλουζάκια στο Australian Open

  Το Australian Open έχει ξεκινήσει εδώ και μια εβδομάδα και ήταν δεδομένο πως θα συνέβαινε κάτι σχετικό με την Κινέζα τενίστρια Peng Shuai, πάνω από την οποία εδώ και 3 μήνες υπάρχει ένα γκρίζο σύννεφο και ο κόσμος αναρωτιέται αν είναι αιχμάλωτη της κυβέρνησης μετά τις καταγγελίες της για σεξουαλική παρενόχληση από πρώην Κινέζο αξιωματούχο. Έτσι, αρκετός κόσμος φορούσε μπλουζάκι που έγραφε «Πού βρίσκεται η Peng Shuai;».

  Οι διοργανωτές του Australian Open ενοχλήθηκαν απ΄αυτή την εικόνα γιατί οι περισσότεροι χορηγοί του τουρνουά είναι από την Κίνα κι έτσι ανακοίνωσαν ban στα μπλουζάκια και απαγόρευση εισόδου σε γήπεδο σε όποιον το φοράει. «Κάτω από τη δική μας εποπτεία, δεν επιτρέπουμε ρούχα, μπάνερ ή πανό που είναι εμπορικής ή πολιτικής χροιάς», ανέφερε η ανακοίνωση του Tennis Australia, της αρχής που διοργανώνει το Australian Open και είναι υπεύθυνη για όλο το χάος με τον Djokovic.

  Αυτή η κίνηση από τους διοργανωτές του Australian Open δεν έγινε δεκτή χωρίς αντιδράσεις. Πρώτη και καλύτερη η Martina Navratilova, φημισμένη πρώην τενίστρια. Η Navratilova έκανε λόγο για μια αξιολύπητη απόφαση σε ανάρτηση της στο Twitter. «Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Τένις είναι μόνη της σε αυτό», έγραψε χαρακτηριστικά.

  Συγκεντρώθηκαν 10.000 δολάρια για να τυπωθούν κι άλλα μπλουζάκια στο Australian Open

  Ο Γάλλος τενίστας Nicolas Mahut υποστήριξε πως οι διοργανωτές υπέκυψαν στην πίεση από τους Κινέζους σπόνσορες, όπως η εταιρεία αλκοολούχων ποτών Luzhou Laojiao και η εταιρεία στρωμάτων DeRucci, που είναι δύο βασικοί χορηγοί του Australian Open. «Τι συμβαίνει; Έλλειψη θάρρους; Τι θα γινόταν αν δεν είχατε Κινέζους χορηγούς;», έγραψε χαρακτηριστικά.

  Η Sophie McNeill, ερευνήτρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Human Rights Watch, κάλεσε την Ομοσπονδία Τένις της Αυστραλίας να άρει την απόφαση της, λέγοντας πως πρόκειται για μια όχι και τόσο σωστή απόφαση, ενώ ζήτησε από τους αθλητές που συμμετέχουν στο Australian Open, όπως η Osaka ή ο Murray, να μιλήσουν για την Peng Shuai.

  Η στάση του Tennis Australia προκάλεσε μέχρι και τη δημιουργία ενός Gofundme εράνου για να τυπωθούν περισσότερα μπλουζάκια με αυτή τη στάμπα που μιλά για την Shuai. Από την Παρασκευή έχουν συγκεντρωθεί 10.000 δολάρια Αυστραλίας, που ήταν και ο στόχος.

  Υπενθυμίζεται πως η Peng Shuai είχε γράψει 1.600 λέξεις τον Νοέμβριο στο Weibo όπου κατηγορούσε τον πρώην Αντιπρόεδρο του κράτους, Zhang Gaoli, πως την πίεσε να κάνουν σεξ. Μετά από τις αναρτήσεις που σβήστηκαν γρήγορα, η Shuai αγνοείτο για αρκετές ημέρες, μέχρι που εμφανίστηκε σε ένα τουρνουά τένις για παιδιά και έδειχνε καλά, αλλά το ψεύτικο «καλά». Είχε κιόλας αρνηθεί τις αρχικές της κατηγορίες και με νέα ανάρτηση έκανε λόγο για παρανόηση.

  Πηγή: BBC