Πίνακας Περιεχομένων
  1. Αύριο η ακρόαση για το αν θα απελαθεί ή θα παίξει ο Djokovic στο Australian Open

  Ο Djokovic, έφθασε στο ξενοδοχείο Park, το ίδιο ξενοδοχείο φιλοξενίας μεταναστών, στο οποίο παρέμεινε την περασμένη εβδομάδα, σήμερα λίγο πριν τις 15.30 τοπική ώρα, (06.30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα του Reuters. Το ξενοδοχείο, χρησιμοποιείται επίσης για την κράτηση 33 αιτούντων ασύλου, αλλά και ταξιδιωτών που βρίσκονται σε καραντίνα λόγω του Covid-19.

  Ο Πρωθυπουργός  Scott Morrison, δήλωσε πως η συγκεκριμένη απόφαση ήρθε μετά από «προσεκτική εξέταση».

  Αναφερόμενος στη βαριά κριτική που έχει αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του, επειδή επέτρεψε στον ανεμβολίαστο παίκτη να εισέλθει στην Αυστραλία, ο κ. Morrison είπε: «Οι Αυστραλοί έχουν κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και δικαίως αναμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευθεί».

  Novak Djokovic: Προσέφυγε στη δικαιοσύνη μετά την ακύρωση της βίζας του – «Παράλογη η απόφαση»

  Υπέρ της στάσης του Αυστραλού Πρωθυπουργού, φαίνεται να τάσσεται και ο θρύλος του τένις, Rafael Nadal, δηλώνοντας πως κανένας παίκτης δεν είναι πιο σημαντικός από το Australian Open.

  «Είναι πολύ ξεκάθαρο πως ο Novak Djokovic είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες. Το Australian Open όμως είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιονδήποτε παίκτη. Δεν συμφωνώ με όσα έκανε ο Djokovic τις τελευταίες δύο εβδομάδες»

  Ο Alexander Sverev με τη σειρά του, στάθηκε στα επιτεύγματα του Novak Djokovic και όχι στα πεπραγμένα του τις τελευταίες εβδομάδες. «Ξέρω ότι στο άθλημα εξακολουθεί να παραμένει ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες, διότι αυτά που έχει καταφέρει δεν αφαιρούνται. Κέρδισε 20 Grand Slam. Έχει ακόμα τις περισσότερες εβδομάδες ως νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Έχει ακόμα τους περισσότερους τίτλους Masters Series. Ακόμα για μένα, είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Μην αμφισβητείτε την κληρονομιά του εξαιτίας αυτού».

  Αύριο η ακρόαση για το αν θα απελαθεί ή θα παίξει ο Djokovic στο Australian Open

  Η αυριανή ακρόαση, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 9:30 τοπική ώρα (12:30 ώρα Ελλάδος), είναι κρίσιμη για να μπορέσει ο Σέρβος τενίστας να αγωνιστεί λίγες ώρες αργότερα. Εάν χάσει την έφεση, ο Djokovic θα έρθει αντιμέτωπος με απέλαση και τριετή απαγόρευση βίζας.

  Εντομεταξύ, τα δικαστικά έγγραφα που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα, δείχνουν πως ο υπουργός Μετανάστευσης Alex Hawke επέλεξε να ακυρώσει τη βίζα του Djokovic επειδή – κατά την άποψή του – η παρουσία του ανεμβολίαστου παίκτη θα μπορούσε να πυροδοτήσει αντιδράσεις στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού.

  «Θεωρώ ότι η παρουσία του μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την υγεία της αυστραλιανής κοινότητας» έγραψε σε μια επιστολή προς τον Djokovic και τους δικηγόρους του, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως θα μπορούσε επίσης να να προκαλέσει «αναταραχή»

  Να θυμίσουμε πως η βίζα του, ανακλήθηκε για πρώτη φορά λίγο μετά την άφιξή του στη Μελβούρνη στις 6 Ιανουαρίου, αφότου αξιωματούχοι της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης δήλωσαν πως «απέτυχε να παράσχει τα κατάλληλα στοιχεία» για να λάβει εξαίρεση εμβολίου.

  Ο Novak Djokovic, ήταν προγραμματισμένο να παίξει στο Australian Open την Δευτέρα. Εάν κέρδιζε το τουρνουά, θα γινόταν ο πιο επιτυχημένος άνδρας τενίστας στην ιστορία του αθλήματος με 21 μεγάλους τίτλους.