Πίνακας Περιεχομένων
    1. Δεν σε κάνει καλό αθλητή μόνο το ταλέντο

    Στην Αγγλία έχουν την χαρά να παρακολουθούν ζωντανά από τις εγκαταστάσεις του All England Lawn Tennis, το Wimbledon, με τενίστες και τενίστριες να κάνουν παρέλαση και να προσφέρουν υπέροχο θέαμα. Το άθλημα, ακόμα κι αν δεν έχεις επαφή με αυτό, είναι μεθυστικό. Υπέροχοι πόντοι, αγώνες υπεροχής και υψηλού επιπέδου, ζητωκραυγές και χειροκρότημαρα και διάφορα συναισθήματα, που τα νιώθεις ακόμα και ως θεατής. Το Wimbledon δεν συζητιέται όμως μόνο για τις επιδόσεις των παικτών, τους αγώνες και τις προκρίσεις. Αλλά και για τα ευτράπελά του.

    Κι όπου ευτράπελα, από πίσω κρύβεται ο Nick Kyrgios. Ένας ταλαντούχος παίκτης που όμως συνεχώς προκαλεί με την συμπεριφορά του. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας του, έχοντας φτάσει στα προημιτελικά στο Wimbledon, φροντίζει κάθε φορά να επισκιάζει κάθε του νίκη. Το «κακό παιδί» του τένις, προκαλεί τόσο σε συνεντεύξεις τύπου, όσο και εντός των γηπέδων. Προσβάλει θεατές και αντιπάλους, σπάει ρακέτες και δείχνει να μην εκτιμά το άθλημα στο οποίο έχει ταλέντο. Κάθε φορά που έχει ματς, δεν ξέρεις τι να περιμένεις.

    Πρόσφατα, μετά τη νίκη του στον 4ο γύρο του Wimbledon, αποκάλυψε πως πριν από μερικά χρόνια ο μάνατζερ του, τον μάζευε από τις pubs στις 4 το πρωί, γιατί την επόμενη μέρα αγωνιζόταν με τον Rafael Nadal. Όχι και τόσο καλό παράδειγμα αθλητή. Πόσω μάλλον, όταν η δήλωσή του συνοδεύτηκε από τις κατηγορίες που εξαπέλυσε η πρώην σύντροφός του, για χρήση βίας, με αποτέλεσμα να λύσουν τις διαφορές του στο δικαστήριο.

    Δεν σε κάνει καλό αθλητή μόνο το ταλέντο

    Για να φτάσεις στην κορυφή, χρειάζεται ναι μεν το ταλέντο, αλλά και το ήθος. Δεν είναι μόνο ένα μαγικό game που μπορείς να χαρίσεις, είναι και όσα δίνεις έξω από αυτό. Σαφέστατα ο Novak Djokovic έχει πέσει σε πολλά ατοπήματα, με τελευταίο τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού και την άρνησή του, ωστόσο έχει το ομαδικό πνεύμα που χρειάζονται τα αθλήματα.

    Αγαπάει το άθλημα, σέβεται και δεν υποτιμά ποτέ τον αντίπαλό του. Όπως συνέβη και με τον Jannik Sinner, όπου οι δύο τενίστες χάρισαν υπέροχες στιγμές στον κόσμο. Δεν ήταν μόνο το εκπλητικό τένις, αλλά και η κίνηση του Novak Djokovic να βοηθήσει τον Sinner. Πέρασε πάνω από το φιλέ για να τον σηκώσει, μετά από πόνο που υπέστη στον αστράγαλο.

    Στο τέλος της ημέρας, σπουδαίος γίνεσαι με την συμπεριφορά σου. Και σε μια εποχή με πολλά σκαμπανεβάσματα, κάθε παράδειγμα ήθους είναι μια «σφαλιάρα» σε κάθε βία και απρεπή συμπεριφορά.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Euro 2004, 4η Ιουλίου: Η δική μας Ημέρα Ανεξαρτησίας

    Στέφανος Τσιτσιπάς: «Οι δήμοι θα πρέπει να φυτεύουν δέντρα για τη σίτιση των αστέγων»

    Δεν βάζει λαδορίγανη στα μαλλιά του τελικά ο Τσιτσιπάς: «Ήθελα να διαφημίσω τα ελληνικά προϊόντα»