Ο coach Δημήτρης Ιτούδης, έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ στους 8 της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, κάνοντας μας το απόλυτο φαβορί για φέτος. Προσγειωμένος όπως πάντα μίλησε στο «Mega Καλημέρα» για τη ζωή του, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες που κανείς δεν φανταζόταν. Μέσα σε όλα είπε ότι θυμάται τη μητέρα του να του λέει πως «Το μπάσκετ δεν θα σου δώσει να φας, έλα να μας βοηθήσεις στα σπαράγγια».

    Αν και δεν είχε παίξει ποτέ του επαγγελματικά μπάσκετ, το παρκέ τον καλούσε. Για αυτό και πήγε στην Γιουγκοσλαβία. Εκεί άρχισε να ψάχνει την καλύτερη προπονητική σχολή, χάρη σε έναν ξάδερφο του που σπούδαζε στη Βουλγαρία. «Πήγα στην ακαδημία του Ζάγκρεμπ. Γινόταν εμφύλιος με μάχες 70 χλμ μακριά και το πανεπιστήμιο λειτουργούσε» αναφέρει. Μάλιστα, προσπαθούσε να λέει στη μητέρα του ότι όλα ήταν καλά.

    «Ήμουν στο κέντρο όταν έπεσε αρκετά κοντά μία οβίδα διασποράς» θυμάται ο Δημήτρης Ιτούδης. Μπορεί τότε να μην μπορούσε να φανταστεί την τεράστια επιτυχία που θα έκανε σήμερα, ωστόσο οι δυσκολίες δεν τον έριξαν ψυχολογικά. «Κάποια στιγμή θα “πέσουμε” όλοι, ο στόχος όμως είναι να πέσουμε μπροστά και να γίνουμε καλύτεροι από τις αποτυχίες».

    Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη με τη γυναίκα του, με την οποία γνωρίστηκαν το 1999. Έχει απολυθεί μόνο μία φορά στη ζωή του αν και είχε κερδίσει το προηγούμενο παιχνίδι. Γνωρίστηκαν μετά από αυτή την απόλυση κι από τότε δεν έχει απολυθεί ποτέ.

    «Η γυναίκα μου και η κόρη μου άλλαξαν την καθημερινότητά τους για να υποστηρίξουν εμένα. Είχα συμφωνήσει μαζί τους ότι το καλοκαίρι είναι δικό τους, τώρα ανήκει στην εθνική και είναι τιμή, πρόκληση και μεγάλη ευθύνη» είπε. Η σύζυγός του είχε παίξει επαγγελματικά βόλεϊ στο ΠΑΟΚ, αλλά η κόρη τους δεν ακολουθεί τον χώρο του αθλητισμού.

    Ένα πράγμα που μπορεί να μην φανταζόσουν ποτέ για εκείνον, είναι ότι τρέφει μεγάλη αγάπη για τον χορό. Γνωρίζει όλους τους χορούς της ανατολικής Ρωμυλίας. «Μου αρέσει να διαβάζω και να αθλούμαι» συμπληρώνει ενώ λέει πως έχει πάει και σε πολιτιστικό σύλλογο όπου έμαθε να χορεύει καλαματιανό, ποντιακά και άλλους χορούς.

    Τέλος μίλησε και για την τρομακτική περιπέτειά του με τον κορωνοϊό. «Πέρασα κορωνοϊό από τους πρώτους. Δεν ήθελα να νοσηλευτώ και τα πνευμόνια είχαν το ένα 20% και το άλλο 15% (οξυγόνο). Πέρασα 9 μήνες με υψηλό πυρετό και τρόμαξα» είπε, ευχαριστώντας δημοσίως το νοσοκομείο «Σωτηρία» και την κ. Πουλάκου για τη φροντίδα που του παρείχαν τις ημέρες νοσηλείας του.