Πίνακας Περιεχομένων
    1. Το μήνυμα του Novak Djokovic

    Την ώρα που ο Novak Djokovic παραμένει σε ξενοδοχείο μεταναστών στη Μελβούρνη, αναμένοντας την απόφαση για το αν θα συμμετάσχει στο αυστραλιανό Open ή θα απελαθεί τελικά, έπειτα από ακύρωση της βίζας του, στο στόχαστρο μπήκε ακόμα μία τενίστρια.

    Ο λόγος για τη Renata Voráčová, την οποία η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη την οδήγησε στο ίδιο ξενοδοχείο για τη βίζα της, όπως γράφει το CNN. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Τσέχα τενίστρια Renata Voracova βρίσκεται στην ίδια υπό κράτηση συνθήκη με τον Djokovic, μαζί με αρκετούς άλλους τενίστες, στη Μελβούρνη», ανέφερε το τσεχικό υπουργείο Εξωτερικών και πρόσθεσε: «Το Γενικό Προξενείο μας στο Σίδνεϊ αντιμετωπίζει τώρα την κατάσταση και βρίσκεται σε επαφή με την τενίστρια».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα της Αυστραλίας The Age, πηγή αναφέρει ότι η Τσέχα τενίστρια είχε μπει στην Αυστραλία με ιατρική εξαίρεση από το εμβόλιο, καθώς είχε νοσήσει με κορονοϊό τους τελευταίους 6 μήνες.

    Η 38χρονη, είχε ήδη παίξει στο τουρνουά προετοιμασίας, Summer Set, στη Μελβούρνη, έχοντας ηττηθεί στον πρώτο γύρο. Η βίζα της ακυρώθηκε και της ανακοινώθηκε η απέλασή της. Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα κάνει έφεση, όπως ο Novak Djokovic.

    Χωρίς να κατονομάσει την Voráčová, η ABF είπε στο CNN την Παρασκευή ότι η έρευνά της σχετικά με το καθεστώς βίζας του ατόμου που συνδέεται με το τουρνουά είχε ολοκληρωθεί. «Αυτό το άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση για μετανάστες εν αναμονή της απομάκρυνσής του από την Αυστραλία», ανέφερε η ABF σε δήλωση.

    «Όλοι οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Αυστραλία πρέπει να κάνουν το εμβόλιο σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους και τις απαιτήσεις εισόδου μας, ανεξάρτητα από το καθεστώς τους ή τους λόγους εισόδου τους στη χώρα», πρόσθεσε η ABF.

    Η τενίστρια Renata Voracova

    Το μήνυμα του Novak Djokovic

    Μήνυμα στον κόσμο που τον στηρίζει έστειλε ο τενίστας, ποστάροντας ένα story με αφορμή τα Χριστούγεννα, μιας και σήμερα στην πατρίδα του τη Σερβία γιορτάζουν τη γέννηση του Χριστού με το Παλιό Ημερολόγιο. «Σας ευχαριστώ σε όλο τον κόσμο για τη συνεχή στήριξη. Μπορώ να τη νιώσω και την εκτιμώ βαθύτατα», έγραψε συγκεκριμένα στην ανάρτησή του ο κορυφαίος τενίστας, είπε ο Novak Djokovic.

    Το μήνυμα του Novak Djokovic