Πίνακας Περιεχομένων
    1. Μίλτος Τεντόγλου: «Είναι άδικο, είμαι αηδιασμένος»

    Το άλμα του Μίλτου Τεντόγλου στα 8,40 μ., που ήταν και η κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ακύρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου. Ο χρυσός Ολυμπιονίκη το πέτυχε στο Τόρουν, ανεβαίνοντας στην κορυφή του κόσμου για το 2023.

    Ωστόσο, σε εκείνον τον αγώνα δεν έλεγξε κανείς τα παπούτσια του, τα οποία ήταν μια limited edition σειρά αγωνιστικών παπουτσιών και συγκεκριμένα το μοντέλο Ambition 2 που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους. Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου ζήτησαν από τον Έλληνα αθλητή φωτογραφίες από το παπούτσι που φορούσε, ακυρώνοντας αργότερα την επίδοση του.

    Πλέον δεν υπάρχει στις λίστες των κορυφαίων επιδόσεων της χρονιάς, αλλά ούτε και στις φετινές επιδόσεις του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος μετά την απόφαση έκανε μία ανάρτηση στο Instagram, διαμαρτυρόμενος για την αδικία.

    Σε δύο φωτογραφίες ο χρυσός Ολυμπιονίκης που σύγκρινε τα παπούτσια μήκους, εξηγώντας πως στο ένα που φόρεσε στον αγώνα αλλά τελικά δεν επιτρεπόταν και το δεύτερο που επιτρέπεται κανονικά. Και όπως φαίνεται καθαρά στις φωτογραφίες, είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

    Μίλτος Τεντόγλου: «Είναι άδικο, είμαι αηδιασμένος»

    Στην ανάρτηση του ο Μίλτος Τεντόγλου ανέφερε χαρακτηριστικά:

    «Ώστε η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από παπούτσια και αθλήματα. Και αποφασίζουν ποια spikes είναι κατάλληλα ή όχι για τους αθλητές. Νομίζουν ότι το πάχος στο πίσω μέρος του παπουτσιού είναι κάτι καλό. Στην πραγματικότητα δεν είναι καλό, αντιθέτως κάνει τα spikes βαριά και δύσκολο να τρέξεις με αυτά.

    Ακύρωσαν το άλμα μου στα 8,40 μ. επειδή φόρεσα τα spikes της πρώτης φωτογραφίας. Ενώ τα άλλα δύο είναι ΟΚ για το άλμα εις μήκος. Παρεμπιπτόντως, οι πρώτες δύο φωτογραφίες είναι τα ίδια παπούτσια σε άλλο χρώμα.

    Τσεκάρατε τα spikes σε παλαιότερα ρεκόρ; Μήπως είχαν λέιζερ; Νομίζω ότι πρέπει να έχετε ανθρώπους στην ομάδα σας που να διαθέτουν εμπειρία στο άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω ό,τι είναι άνετο και ασφαλές.

    Δεν με νοιάζει το άλμα στα 8,40 μ. Μπορώ να κάνω το ίδιο άλμα όποτε γουστάρω. Απλώς είναι άδικο. Είμαι αηδιασμένος. Και το γελοίο του πράγματος είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω τα ίδια παπούτσια, αλλά σε διαφορετικό χρώμα, που είναι “εγκεκριμένα”.

    Παρεμπιπτόντως, είναι ΟΚ να χάνεις τρία αντιντόπινγκ τεστ αλλά όχι ΟΚ να φοράς αυτά τα παπούτσια».