Ο Novak Djokovic έχει μείνει στο μυαλό μας σαν αντιεμβολιαστής και γενικότερα αρνητής των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό. Όμως, οι πράξεις του είναι για ακόμα μια φορά αντιφατικές. Μπορεί να μην εμβολιάστηκε κατά του κορωνοϊού και ως αποτέλεσμα να μην συμμετάσχει στο Australian Open, αλλά φαίνεται να κάνει και άλλες δουλειές παράλληλα.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Σέρβος τενίστας, που αν δεν εμβολιαστεί μπορεί να μην αποκλειστεί και από το Roland Garros, είναι κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών μιας δανέζικης εταιρείας βιοτεχνολογίας, που ετοιμάζεται να αναπτύξει μια θεραπεία για την αντιμετώπιση του COVID-19.

    Το αφεντικό της QuantBioRes, Ιβάν Λονκάρεβιτς, είπε στο Reuters ότι ο Djokovic απέκτησε τον Ιούνιο το 80% των μετοχών της εταιρείας, χωρίς να αποκαλύψει το αντίτιμο. Στη συνέχεια είπε στους Financial Times ότι δεν είχε μιλήσει με τον τενίστα, ο οποίος έχει κερδίσει περισσότερα από 150 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικό έπαθλο , από τον Νοέμβριο, και ότι ο σταρ του τένις «δεν ήταν κατά των εμβολίων».

    Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει ότι άρχισε να εργάζεται σε έναν «μηχανισμό απενεργοποίησης» για την COVID-19 τον Ιούλιο του 2020. Ο Λονκάρεβιτς είπε ότι η εταιρεία εργάζεται για την ανάπτυξη θεραπείας της νόσου, αλλά όχι εμβολίου. Η QuantBioRes αναπτύσσει ένα πεπτίδιο προκειμένου να εμποδίζει τον κορονοϊό να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα και ελπίζει να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές στη Βρετανία αυτό το καλοκαίρι. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει λάβει ακόμη έγκριση για οποιαδήποτε θεραπεία.