Πίνακας Περιεχομένων
    1. Του ακύρωσαν τη βίζα γιατί διεγείρει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα
    2. Ο Novak Djokovic ζητά να μην κρατηθεί στο ξενοδοχείο με τους πρόσφυγες

    Μετά την καθυστερημένη απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης, Alex Hawke, για τον Novak Djokovic, ο οποίος τελικά αποφάσισε να ακυρώσει τη βίζα του και του απαγόρευσε και την είσοδο στην χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια -άρα και τη μη συμμετοχή του στο αυστραλιανό Open, ο Σέρβος τενίστας έδωσε την απάντησή του.

    Για την ακρίβεια, η πλευρά του Djokovic προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ενώ όπως υποστήριξε ο δικηγόρος του, η απόφαση αυτή είναι «προφανώς παράλογη». Μια απόφαση, η οποία βρίσκει σύμφωνο και τον πρωθυπουργό της Αυστραλίας. «Είχε προλάβει το δικαστήριο να διαβάσει τους λόγους της απόφασης του υπουργού;» ρώτησε ο δικηγόρος τον δικαστή Anthony Kelly, στο δικαστήριο την Παρασκευή.

    Του ακύρωσαν τη βίζα γιατί διεγείρει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα

    Ο δικηγόρος συνέχισε ισχυριζόμενος ότι ο υπουργός Μετανάστευσης Alex Hawke ακύρωσε τη βίζα του Djokovic με την αιτιολογία ότι η παρουσία του στη χώρα θα μπορούσε να «διεγείρει το αντιεμβολιαστικό αίσθημα».

    Περιέγραψε το σκεπτικό ως «προφανώς παράλογο», αποκαλώντας το ως «ριζικά νέα προσέγγιση» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να εκδιώξει τον αστέρα του τένις από τη χώρα.

    Εντωμεταξύ, νωρίτερα, σύμφωνα με το The Age, ο Anthony Kelly ανέφερε ότι ο Djokovic θα μπορούσε να παραπέμψει την υπόθεση ακύρωσης της βίζας στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, σε ανώτερο δηλαδή δικαστήριο από αυτό στο οποίο εκδικάστηκε η υπόθεση την περασμένη Δευτέρα.

    Η συζήτηση ενάντια στην πρώτη απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να ακυρώσει την βίζα του Djokovic την περασμένη Δευτέρα έγινε στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό και Οικογενειακό Δικαστήριο της Αυστραλίας. Η δικαστής Kelly ζήτησε μετάθεση στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας, λόγω της σημασίας της υπόθεσης.

    Προς το παρόν η συζήτηση για την υπόθεση Djokovic γίνεται σε δημόσια συνεδρίαση. Η προτεινόμενη ακρόαση θα γίνει αύριο Σάββατο 15 Ιανουαρίου, ωστόσο, σύμφωνα με το BBC ο δικηγόρος-εκπρόσωπος της αυστραλιανής κυβέρνησης προτείνει η ακρόαση να γίνει την Κυριακή.

    Ο Novak Djokovic ζητά να μην κρατηθεί στο ξενοδοχείο με τους πρόσφυγες

    Εντωμεταξύ, ο δικηγόρος του Novak Djokovic δήλωσε ότι δεν έχει συλληφθεί ακόμη από την Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη. Ζητά να μην κρατηθεί εκ νέου το Νο. 1 του παγκόσμιου τένις από τις αυστραλιανές αρχές, αλλά να παραμείνει στην ιδιωτική του κατοικία σήμερα το βράδυ και να του δοθεί άδεια να συναντηθεί με τη νομική του ομάδα το Σάββατο.