Δυστυχώς η εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης αποσύρθηκε, αφού τρεις αθλήτριες διαγνώστηκαν θετικές στον κορονοϊό, ύστερα από έλεγχο στον οποίο υποβλήθηκαν στο Τόκιο, για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε και επίσημα πως η εθνική ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης αποσύρεται από τους αγώνες. Εξήγησε πως οι αθλήτριες δεν έχουν εμφανή συμπτώματα και μένουν σε ξενοδοχείο καραντίνας. Παράλληλα, σημειώνει η ΕΟΕ, όλο το προηγούμενο διάστημα, λόγω του πρώτου κρούσματος που υπήρξε, η ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής.

    Σημειώνεται πως όλα τα μέλη αποχώρησαν από την Ελλάδα με αρνητικά τεστ, ενώ σε νέα τεστ που υποβλήθηκαν από τις ιαπωνικές αρχές, επίσης εμφάνισαν αρνητικά αποτελέσματα. Ολόκληρη η ανακοίνωση:

    «Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοινώνει ότι βρέθηκαν τρία νέα θετικά κρούσματα κορωνοϊού στην ομάδα της καλλιτεχνικής κολύμβησης, μετά από τον έλεγχο που έγινε.

    Και οι τρεις αθλήτριες που δεν έχουν εμφανή συμπτώματα, θα αποχωρήσουν από το Ολυμπιακό Χωριό και θα συνεχίσουν τη διαμονή τους σε ξενοδοχείο καραντίνας. H συγκεκριμένη ομάδα από την πρώτη μέρα της διαμονής της στο Ολυμπιακό Χωριό δεν ήρθε σε επαφή με άλλα μέλη της ελληνικής αποστολής για ευνόητους λόγους.

    Μετά από αυτή την εξέλιξη, δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της Ελλάδας στο ομαδικό της συγχρονισμένης κολύμβησης.

    Η ΕΟΕ είναι συνεχώς στο πλευρό των αθλητριών και παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια».