Η Αμερικανίδα Ρέιβεν Σόντερς έκλεψε την παράσταση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, για διάφορους λόγους. Εκτός από τις ιδιαίτερες μάσκες, σαν αυτή του Τζόκερ, τα βαμμένα μαλλιά σαν τον κακό του Μπάτμαν, τον αισθησιακό χορό της και τις πόζες σαν ένα άλλο μοντέλο τυλιγμένο με τη σημαία των ΗΠΑ, οι συγκλονιστικές δηλώσεις της ήταν εκείνες που προκάλεσαν αίσθηση. Η αθλήτρια της σφαιροβολίας κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, με 19,79μ. αλλά το μεγαλύτερο της κατόρθωμα είναι η νίκη της απέναντι στην κατάθλιψη.

    Κατάφερε, μάλιστα, να επισκιάσει μέχρι και την Κινέζα ολυμπιονίκη, Λιτζιάο Γκονγκ, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

    Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, η Αμερικανίδα αθλήτρια, η οποία έχει το προσωνύμιο Χουλκ, είχε έρθει 5η, εξού και στον φετινό τελικό φόρεσε την αντίστοιχη μάσκα για να τιμήσει το παρατσούκλι της. Ωστόσο, ένα τραυματικό επεισόδιο την οδήγησε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, το 2018, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

    «Ήμουνα νέα, μαύρη και ομοφυλόφιλη. Υπάρχουν πολλά στίγματα γύρω από αυτό και σκέφτηκα ότι δεν πρόκειται να βρω διέξοδο. Ο στίβος μου αποσπούσε την προσοχή, αλλά τα προβλήματα εξακολουθούσαν. Μια μέρα ενώ οδηγούσα μου πέρασε από το μυαλό: νομίζω ότι ήμουν 15 λεπτά μακριά από την αυτοκτονία», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου, λίγη ώρα μετά την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στη σφαιροβολία.

    Την τελευταία στιγμή αποφάσισε να  πάει στον ψυχολόγο της που την αποθάρρυνε από αυτό. Διαγνώστηκε με κατάθλιψη, άγχος και σύνδρομο μετατραυματικού στρες.  Μεταξύ αυτής της ημερομηνίας και φέτος πήρε μέρος μόλις σε τρεις αγώνες. Επέστρεψε τον Ιανουάριο. Τώρα είναι ευτυχισμένη. 

    «Για μένα, έχοντας κερδίσει αυτό το μετάλλιο πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμεύσει ως έμπνευση για την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ, για άτομα με ψυχικές ασθένειες και για μαύρες μειονότητες σημαίνει τα πάντα», είπε η Ρέιβεν, που αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές φιγούρες των Ολυμπιακών Αγώνων.