Μία δύσκολη απόφαση ήταν για τον Roger Federer να ανακοινώσει ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση.

  Όμως, ο θρύλος του τένις αναγκάστηκε να αφήσει πίσω του τις μέρες που αγωνιζόταν ανταγωνιστικά διεκδικώντας τα Grand Slam, παρά του ότι δεν ήταν στα άμεσά του πλάνα.

  Ο τραυματισμός του γόνατού του, όμως, ο οποίος τον βασανίζει τα τελευταία χρόνια, δεν του επέτρεψε δυστυχώς να επιστρέψει στα κορτς. 

  Έτσι, όπως αναφέρει ο ίδιος στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του, η απόφασή του να αποσυρθεί και επίσημα ήρθε όταν «σταμάτησε να πιστεύει» ότι μπορεί να συνεχίζει λόγω των τραυματισμών του.

  Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων θα αποσυρθεί και επίσημα από το τένις μετά από το Laver Cup το οποίο θα λάβει χώρα αυτό το σαββατοκύριακο στο Λονδίνο.

  Ο Ελβετός, που πρόσφατα έκλεισε τα 41 του χρόνια, έχει να παίξει σε μεγάλη διοργάνωση από το Wimbledon του 2021. Λίγο μετά, ακολούθησε η τρίτη του εγχείρηση στο γόνατο.

  «Τα τελευταία τρία χρόνια ήταν πολύ σκληρά, αυτό είναι το λιγότερο που μπορώ να πω» είπε ο άνδρας που άλλαξε το τένις στην ραδιοφωνική εκπομπή BBC Breakfast.

  «Πριν λίγους μήνες έκανα μία ακτινογραφία και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμά της ήταν διαφορετικό από αυτό που ήλπιζα. Τότε κατάλαβα ότι ήρθε το τέλος για την ενεργό μου δράση στο τένις».

  «Η επόμενη ανησυχία μου ήταν πως ανακοινώνω κάτι τέτοιο. Κάτι τόσο μεγάλο. Και πότε».

  Μεταξύ άλλων, στην συνέντευξη που έδωσε στην Sally Nugent, ο Federer συζήτησε και πόσο συναισθηματική ήταν η ανακοίνωση της απόσυρσής του, τι ακολουθεί από εδώ και πέρα για εκείνον καθώς και τις αναμνήσεις του από την Βασίλισσα Ελισάβετ.