Δυναμικά μπήκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Australian Open. Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις μέσα σε 2 ώρες και 10 λεπτά νίκησε τον Σουηδό, Μίκαελ Ιμέρ, με 6-4, 6-4, 6-3 και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο. Παρά τον τραυματισμό στον αγκώνα που τον οδήγησε στο χειρουργείο, από το πρώτο κιόλας σετ έδειξε αποφασισμένος.

    Στο δεύτερο, είχε κάποια προβλήματα στο σερβίς, με συνέπεια ο Ιμερ να πετύχει δύο break. Ο Έλληνας πρωταθλητής από εκεί που έχανε 2-0, προσπέρασε 3-2 και βρέθηκε ξανά πίσω με 4-3. Χωρίς προβλήματα στο σερβίς του ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-1, με τον Ιμερ με δύο winners να μειωνει σε 5-2.  Στο φινάλε πήρε τρία σερί γκέιμ και έφτασε στο 6-4, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε νέο break και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να σφραγίσει το σετ με 6-4.

    Ο επόμενος αντίπαλός του στο Australian Open θα είναι ο Σεμπάστιαν Μπάες. Ο Αργεντινός, Νο88 στην παγκόσμια κατάταξη, επικράτησε του Ισπανού Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας με 6-4, 4-6, 6-3, 1-6, 6-2. Ο 21χρονος Μπάες μπήκε πέρυσι στο επαγγελματικό τουρ και μετέχει για πρώτη φορά στο κυρίως ταμπλό ενός γκραν σλαμ.