Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι Μπακς θεωρούνταν αουτσάιντερ στη σειρά με τους Σέλτικς και πολλοί τους είχαν για αποκλεισμό με 4-1. Σε αυτό είχε συντελέσει και η απουσία του Chrid Middleton από τη σειρά. Οι Σέλτικς ολοκλήρωσαν μια εντυπωσιακή για αυτούς regular season, αλλά και πάλι, τερμάτισαν μαζί με τους Μπακς, με ίδιες νίκες και ήττες, απλώς υπερείχαν στην ισοβαθμία.

    Στον πρώτο γύρο των play offs της Ανατολής οι Σέλτικς απέκλεισαν με 4-0 τους Μπρούκλιν Νετς, μια κακή εν γένει ομάδα που δεν πάει να ‘χει Ντουράντ και Ίρβινγκ και όλους τους άλλους, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει, γιατί δεν ξέρει να παίζει άμυνα.

    Όλα αυτά δημιούργησαν μια περιρρέουσα ατμόσφαιρα που δεν ταιριάζει με τίποτα σε μια ομάδα που είναι πρωταθλήτρια και δείχνει φέτος όλη τη χρονιά ότι έχει μάθει να ξεπερνάει πολύ περισσότερα από έναν τραυματισμό όπως του Μίντλετον και να διαχειρίζεται πια το συναίσθημα της. Μιλάμε για μια ομάδα που έχει έναν All-Star, MVP, DPOY και αυτόν που πολλοί αποκαλούν τον καλύτερο του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή.

    Κι αυτό δεν είναι ένας ευφημισμός. Είναι μια θέση που υποστηρίζουν όλο και περισσότεροι, ιδίως όμως από χθες το βράδυ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει ξαναγνωρίσει τέτοια αποθέωση όπως αυτή μετά το πρώτο ματς της σειράς με τους Σέλτικς. Ούτε στους περσινούς τελικούς του ΝΒΑ δεν είδαμε τον Magic Johnson και τον Scottie Pipen να τον αποκαλούν τον κορυφαίο του πλανήτη. Κι όλα αυτά για μια εμφάνιση που για τα δικά του στάνταρ δεν ήταν break the ceiling. Ήταν όμως αποστομωτική.

    Μπορεί να είχε 9/25 σουτ, μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να μην σκόραρε πολύ γιατί οι Σέλτικς είχαν ακολουθήσει τους Μπακς στο μπασκετικό ξύλο, αλλά έκανε αυτό που δε θα μπορούσαν να κάνουν άλλοι αστέρες, όπως ο Curry, ο Morant ή ο Durant. Μοίρασε τη μπάλα. 12 ασίστ είχε ο τύπος και τις έκανε να μοιάζουν εύκολες. Κανονικά θα έπρεπε να είναι 13, γιατί έκανε και μια ασίστ με ταμπλό στον εαυτό του για να καρφώσει.

    Eviscerating. Αυτή τη λέξη χρησιμοποίησε ο speaker του αγώνα. Δηλαδή ξεκοίλιασε, ξαντέριασε. Ίσως δεν υπάρχει πιο σωστή λέξη.

    Με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 12 ασίστ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πέτυχε ένα άνετο triple double και αν δεν είχε χάσει κάποιες βολές και 3-4 lay up που τα έχει, τώρα θα μιλούσαμε για μια από τις πιο μυθικές εμφανίσεις στην ιστορία των NBA Play Offs. Δεν πειράζει. Ας την κρατήσει για τα τελικά της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσει τους 76ers ή τους Χιτ. Εφόσον περάσουν οι Μπακς. Σίγουρα όμως δεν πρόκειται να χάσουν 4 σερί ματς και να επαληθευτούν οι προβλέψεις.

    Είναι οι defending champions, έχουν τον καλύτερο της λίγκας, τον πιο επιδραστικό παίκτη, αυτόν που δεν κολλάει μόνο σε ένα στυλ παιχνιδιού, αυτόν που βάζει το εγώ του κάτω από την ομάδα και δίνει τη μπαγκέτα του πρωταγωνιστή και στους άλλους. Κι αυτές οι ομάδες είναι που μένουν. Οι Μπακς, κι ας θεωρηθώ ιερόσυλος, ίσως να βρίσκονται στο ξεκίνημα μιας εποχής ανάλογης με αυτή που είχαν οι Σαν Αντόνιο Σπερς στις αρχές του αιώνα, που για 15-16 χρόνια είχαν πάρει τα περισσότερα πρωταθλήματα και ήταν σταθερά σε τελικούς περιφέρειας και λίγκας.

    Δεν ξέρω αν θα πάνε για το Back to Bucks, αλλά δύσκολα δεν θα είναι εκεί, στις στιγμές που κρίνονται όλα, για τα επόμενα 5-6 χρόνια. Ο Γιάννης, ο Jrue, ο Bobbie και οι υπόλοιποι, αυτό έχουν βάλει στόχο. Consistency και Persistency. Συνέπεια και Επιμονή. Το ένα δίνει ασίστ, το άλλο καρφώνει.

    Και οι Σέλτικς, ο Smart, ο Brown, ο Tatum, θα πρέπει να μάθουν ότι μόνο οι σκληροί συνεχίζουν. Στο πρώτο ματς οι Μπακς έδειξαν ότι γνωρίζουν πολύ καλύτερα πώς να είναι σκληροί. Οι Σέλτικς όχι και τόσο…

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η σύντροφός του, Μαράια, μιλά για το σώμα της μετά από 2 εγκυμοσύνες – «Δεν με αναγνωρίζω»

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στο Λευκό Οίκο με τους Μπακς – «Θα κατέβω για Πρόεδρος και θα είμαι ο πιο ωραίος»

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θα γύριζα στα Σεπόλια να πουλάω CD για να έχω ξανά τον πατέρα μου»