Πίνακας Περιεχομένων
    1. Με το σώμα μιλάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

    Ο τίτλος αυτού του κειμένου θα μπορούσε να είναι ο ίδιος μετά από κάθε αγώνα των Μιλγουόκι Μπακς. Copy paste και αντίο. Τόσο copy paste όσο είναι οι εμφανίσεις που κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στα φετινά play offs, οι οποίες έρχονται ως συνέχεια της regular season του, που ήρθε ως συνέχεια των περσινών τελικών που ήταν συνέχεια της προηγούμενης σεζόν κοκ. Ο Embid και ο Jokic, που πήρε το φετινό MVP, τέτοια συνέπεια εμφανίσεων δεν έχουν δείξει σε play offs στην ως τώρα καριέρα τους. Ο Γιάννης το έχει καταθέσει πολλάκις.

    Είμαι βέβαιος ότι ο Γιάννης δεν μπαίνει κάθε βράδυ στο γήπεδο θέλοντας να αποδείξει πως είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Μπαίνει θέλοντας απλά να οδηγήσει τους Μπακς στη νίκη. Μόνο που είναι τέτοιο το ταλέντο του και η δουλειά του, ώστε ακόμα και στις φορές που οι Μπακς χάνουν, ο Γιάννης δείχνει ότι είναι, αν όχι ο καλύτερος, σίγουρα ο πιο dominant μπασκετμπολίστας του πλανήτη, ου μην και του Milky Way.

    Αυτό που έκανε στο πρώτο ημίχρονο του χθεσινού 5 Game στα ημιτελικά της Ανατολής του NBA απέναντι στους Σέλτικς, θα έπρεπε ήδη να θεωρείται μια από τις 10 καλύτερες ραψωδίες ενός αθλητή στην ιστορία του μπάσκετ. Κουβάλημα. Αυτό έκανε. Στο πρώτο ημίχρονο οι Μπακς επιθετικά δεν ήταν στα καλά τους, με τον Holiday να είναι ο μόνος συμπαραστάτης του Γιάννη. Brook Lopez ανύπαρκτος, Bobby Portis στα χαμένα, Hill σε amber alert.

    Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έβαλε το σώμα του μεταξύ σφύρας και άκμονος και άντεξε. Όλα του τα καλάθια έχουν έρθει μέσα από drive και σωματική επαφή. Iso καταστάσεις απέναντι στον Horford κατά βάση, διείσδυση και είτε lay up είτε κάρφωμα. Ήταν πραγματικά ασταμάτητος. Έπαιξε σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο, 40 από τα 48 λεπτά του ματς. Μόνο ο Jrue πήγε παραπάνω.

    Για μια τέτοια σειρά, όπου το physicality είναι στο Θεό, το να αντέχει ο Γιάννης τόσους κραδασμούς, τόσο ξύλο, που κάποιες φορές είναι πέραν των ορίων και δεν παίρνει καν φάουλ, είναι εξωπραγματικό. Το έχουμε τόσο συνηθίσει, ώστε δε δίνουμε σημασία, αλλά ο τύπος είναι πραγματικό θηρίο. Και δεν έχει πρόβλημα κάθε φορά, σε κάθε ματς, να βγαίνει μελανιασμένος για χάρη της ομάδας του. Αυτή είναι για τον ίδιο η χαρά του παιχνιδιού. Όχι να έχει βάλει τις 40αρες του. Αλλά να ξέρει ότι το σώμα του πονάει μετά από κάθε ματς.

    Με το σώμα μιλάει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

    Μετά το 5ο ματς απέναντι στους Σέλτικς και το δεύτερο break των Μπακς, η σειρά πάει στο Μιλγουόκι, όπου οι πρωταθλητές θέλουν να κάνουν το Bucks In Six και να περιμένουν στα τελικά της Ανατολής τους Χιτ ή τους Φιλαδέλφια. Όποια κι αν είναι η κατάληξη, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κάνει μια μυθική σειρά, τέτοια που αν γινόταν σε τελικούς, θα γραφόταν στα κιτάπια της ιστορίας.

    Έχουν πάψει πια να μετράνε οι λέξεις με τα επιτεύγματα του, που είναι όλα αποτέλεσμα της τρομακτικής δουλειάς που ρίχνει. Σε συνδυασμό με το mentality του πρωταθλητή, έχουμε μπροστά μας μια μηχανή, ένα cyborg που ξεπερνάει τον Kawhi Leonard που έχει αυτό το προσωνύμιο.

    Δείτε μία προς μία όλες τις φάσεις του χθες. Κατά βάση προσωπικές ενέργειες απέναντι σε 2 και 3 των Σέλτικς. Κανείς δε μπόρεσε να τον σταματήσει δίχως φάουλ. Απλώς τα μισά δεν του δόθηκαν.

    Δεν χρειάζεται να ντρεπόμαστε να το πούμε. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας στον κόσμο των τελευταίων δύο ετών. Ναι, ο Steph Curry είναι ο αγαπημένος μας και πιο fun και καλύτερος σουτέρ. Ναι, ο Luka Doncic είναι magic στις ασίστ του. Ναι, ο Jokic είναι εντυπωσιακά πολύπλευρος, όμως εκεί που σφίγγουν τα γάλατα, μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αφήσει στο παρκέ την εικόνα ενός παμφάγου, ενός τύπου που θα καταπιεί 10 μπάλες και 5 αντιπάλους μόνος του για να έρθει η νίκη στους Μπακς.

    Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στην πεντάδα των κορυφαίων Ευρωπαίων παικτών του NBA – Είναι ο καλύτερος όλων των εποχών;

    This is Bucks, this is Giannis κύριοι Σέλτικς

    Γιάννης Αντετοκούνμπο: Έχετε πάρει χαμπάρι τι χρονιά κάνουν οι Μπακς;