Πίνακας Περιεχομένων
  1. Μοντέρνα και vintage στοιχεία για μια καινοτόμα εσωτερική διακόσμηση

  Το 2022 αναμένεται να είναι μια ανατρεπτική χρονιά. Μια χρονιά που θα αλλάξει την δεδομένη κατάσταση και θα χαρακτηριστεί από την καινοτομία. Ήδη το 2021 μας έχει προϊδεάσει για τις αλλαγές στη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων.

  Θα δούμε περισσότερους εσωτερικούς χώρους επιμελημένους για να διοχετεύουν την αίσθηση άνεσης, με έντονο το προσωπικό στοιχείο. Είχαμε τόσο πολύ χρόνο για εσωτερική ενδοσκόπηση και τώρα έχουμε τον χώρο να σχεδιάσουμε κάθε πτυχή της ζωής μας. Έχουμε λοιπόν μια πρόβλεψη με τάσεις που θα καθορίσουν την εσωτερική διακόσμηση το 2022.

  Όλο και περισσότεροι στρέφονται στον μαξιμαλισμό με παράξενα, ιδιότροπα και τρελά διακοσμητικά κομμάτια. Η τάση του «avant basic» δανείζεται την αισθητική από το κίνημα του Μέμφις, με τον έντονο σουρεαλισμό. Επίσης, οι εσωτερικοί μας χώροι πρέπει να αντικατοπτρίζουν το «ταξίδι» του ψηφιακού κόσμου.

  Εκτός από όλη την καινοτομία στην τεχνολογία, τα κρυπτονομίσματα και τα NFT, βρισκόμαστε στη μέση της προσαρμογής και σε ένα μοντέλο υβριδικού τρόπου ζωής. Η εικονική αρχιτεκτονική αλλάζει δραστικά την τωρινή κουλτούρα.

  Ακόμα, ήδη παρατηρούμε μια αναζωπύρωση του πλεξιγκλάς και του ακρυλικού. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο υλικό “hot” είναι τα υαλότουβλα. Η Susan Alexandra, έθεσε τον πήχη ψηλά με το εμβληματικό της κατάστημα που είναι γεμάτο με ένα ουράνιο τόξο από γυάλινες πλάκες.

  Μοντέρνα και vintage στοιχεία για μια καινοτόμα εσωτερική διακόσμηση

  Μαζί με το comeback του γυαλιού πάνε και οι αντανακλάσεις. Ο καθρέφτης μπαίνει και έξω από τους τοίχους. Το μέλλον φαίνεται πιο λαμπερό από ποτέ, έτσι και η διακόσμησή μας. Από κουρτίνες με πούλιες και μπάλες ντίσκο, έχουμε ανάγκη για αντικείμενα γεμάτα λάμψη. Οι οροφές με καθρέφτες μπορεί να είναι μια ακόμα επιλογή.

  Επίσης, περισσότεροι άνθρωποι μετατρέπουν τα βιβλία σε διακοσμητικά. Εκτός από τις βιβλιοθήκες, φτιάχνουν επίσης στοίβες από vintage βιβλία, που λειτουργούν σαν τραπεζάκια. Ακόμα κι αν δεν είστε σκληροπυρηνικός βιβλιόφιλος, η σχεδιάστρια Sophie Collé μας υπενθυμίζει πώς  τα βιβλία είναι εξαιρετικά εργαλεία. Τέλος, το πράσινο είναι το χρώμα της χρονιάς. Αποχρώσεις όπως το σμαραγδί φέρνουν μια αίσθηση ηρεμίας και αναζωογόνησης σε οποιονδήποτε χώρο, είτε μιλάμε για κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο, σαλόνι ή γραφείο.