Πανδημία, καταστροφικές πυρκαγιές, επερχόμενες πλημμύρες, σεισμοί και ηφαίστεια, είναι όσα έχουμε κληθεί να αντιμετωπίσουμε το τελευταίο διάστημα. Η ραγδαία αλλαγή του κλίματος θα οδηγήσει σε συνέπειες που, μάλλον, δεν φανταζόμαστε, αν δεν παρθούν δραστικά τώρα. Χθες βασικά.

    Βloomberg: Η Κίνα παρήγγειλε τεστ πριν εμφανιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού

    Όσες μελέτες και να δημοσιευτούν για την αναγκαιότητα μέτρων, όσες φωνές και να ακουστούν, το ζήτημα παραμένει κάτω από το χαλάκι, δυστυχώς. Γι’αυτό και στο show του οίκου Louis Vuitton, την τελευταία ημέρα της Εβδομάδας Μόδας στο Παρίσι, δεν μας έκανε εντύπωση που η φιλειρηνική οργάνωση, Extinction Rebellion, μπούκαρε με ένα πανό. Συγκεκριμένα, εισέβαλλαν ακτιβιστές στην πασαρέλα, για να υπενθυμίσουν το μήνυμα της υπερκατανάλωσης και τον αντίκτυπο που έχει στην ανθρωπότητα.

    Την ώρα που ο οίκος παρουσίαζε την ανοιξιάτικη συλλογή 2022, ένας από τους δύο ακτιβιστές διέκοψε το show, κρατώντας ένα πανό που έγραφε: «Καθόλου μόδα σε έναν νεκρό πλανήτη». Ο ίδιος απομακρύνθηκε γρήγορα, σε αντίθεση με τη δεύτερη ακτιβίστρια που κατάφερε να περπατήσει για 40 δευτερόλεπτα με το πανό: «Overconsumption = Extinction».

    Θέλησαν, μάλιστα, να ενημερώσουν για τις πολιτικές του πρωθυπουργού της Γαλλίας, Emmanuel Macron, σχετικά με τα ζητήματα της κλιματικής αλλαγής. Εκπρόσωπος του εν λόγω ακτιβιστικού οργανισμού, αναφέρει σχετικά στο NYLON Magazine: «Ο Emmanuel Macron είναι πολύ καλός στο να οργανώνει τις διασκέψεις κορυφής για την κλιματική αλλαγή, αλλά στην πραγματικότητα, υπηρετεί τα ενδιαφέροντα μεγάλων γαλλικών εταιριών, ειδικά της LVMH».