Η creative Margarita Shapovalova ενώνει τις δυνάμεις της με τη σχεδιάστρια κοσμημάτων Κατερίνα Ανδριγιαννάκη και μαζί, μας στροβιλίζουν σε ένα σύμπαν πολύτιμων υλικών και συναρπαστικών διαστάσεων. Aποδεικνύοντας πως τώρα, περισσότερο από ποτέ ,η υψηλή αισθητική δε μπορεί να διαχωριστεί από την ηθική.

  Η Κατερίνα Ανδριγιαννάκη, σχεδιάστρια των πολυτελών κοσμημάτων K.AND. που έχουν ταξιδέψει τα τελευταία οκτώ χρόνια το Ελληνικό κόσμημα σε εκθέσεις από το Λας Βέγκας και τη Νέα Υόρκη, ως το Παρίσι, την Κοπεγχάγη και το Μόναχο, δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις.

  Ποιότητα, λεπτομέρεια, καλλιτεχνική ευαισθησία, αυτά είναι τα τρία στοιχεία που προσδίδουν πολυτέλεια σε κάθε δημιουργία – και ταυτόχρονα, το μάντρα της.

  Ήρθε η ώρα όμως να γνωρίσουμε την creative Margarita Shapovalova, μια γυναίκα που ήρθε από το Χάρκοβο της Ουκρανίας στην Αθήνα το 1996. Σύζυγος, μαμά τριών πιτσιρικιών, φωτογράφος, στυλίστρια ,δημιουργός digital campaigns, με αγάπη για τη μόδα και το σύγχρονο design.

  «Έξι χρόνια πριν γνωριστήκαμε με την Κατερίνα Ανδριγιαννάκη τη σχεδιάστρια του brand K.AND. στα Χανιά και ξεκινήσαμε συζητήσεις για το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας συλλογής capsule. Οι προτεραιότητες και οι υποχρεώσεις μας καθυστέρησαν, life happened, όπως λένε. Μέχρι που, ξαφνικά, ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο χρόνος ήταν σα να πάγωσε. Αυτή ήταν τελικά η αφορμή να σηκώσουμε μανίκια. Και ήταν η αγάπη για την πατρίδα μου και η επιθυμία να δημιουργήσω κάτι με το οποίο θα μπορέσω να βοηθήσω έμπρακτα, που οδήγησαν στη συλλογή K.AND. & Margarita».

  Να σημειωθεί πως μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις θα διατεθεί απευθείας για την ενίσχυση των Ουκρανών προσφύγων που έχουν βρει καταφύγιο σε Ελληνικό έδαφος, αλλά και για ανθρωπιστική βοήθεια στην πρώτη γραμμή.

  Και έτσι, γεννήθηκαν πέντε μοναδικά δαχτυλίδια, φτιαγμένα στο χέρι από ασήμι 925 και χρυσό 18 καράτια στο εργαστήριο της εταιρίας στα Χανιά.

  Σχεδιασμένα για να φοριούνται ξεχωριστά, αλλά και όλα μαζί – με ένα κοινό στοιχείο, τα στάχυα, το τμήμα του δαχτυλιδιού που γυρίζει γύρω γύρω, σε αέναη κίνηση. Καθώς οι ιδιαίτερες βέρες που τα περικλείουν στροβιλίζονται κυκλικά, δίνοντας μια παιχνιδιάρικη διάσταση μέσα από τον δυναμικό σχεδιασμό τους. Αυτή η κίνηση είναι και το σήμα κατατεθέν της εταιρίας.

  «Απέραντα χωράφια με στάχυα – αυτό είναι το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό, όταν κάποιος που δεν έχει βρεθεί ποτέ στην Ουκρανία, με ρωτάει πως είναι», προσθέτει χαμογελώντας. Και είναι αυτά τα στάχυα που με τον ήχο και την κίνηση που παράγουν, αποκτούν μια καθημερινή βιωματική σχέση με τον άνθρωπο στον οποίο ανήκουν. Και συγκινούν, υπενθυμίζοντας κάθε ώρα της κάθε ημέρας τη δύναμη του μαζί – και της ελευθερίας.

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Πάρτι σε πισίνα; Βρήκαμε στο Shein τα 5+1 απαραίτητα items

  Φθηνά ρούχα και παπούτσια που θα κάνουν upgrade το καλοκαιρινό σου στυλ

  Ανανέωση μέσα σε ένα απόγευμα: 7 θεραπείες εξπρές για θεαματικά αποτελέσματα σε πρόσωπο και σώμα