Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τα adjustable dumbbells θα δώσουν αξία στη γυμναστική στο σπίτι

    Είσαι τύπος φοβικός που σκέφτεται ότι πλέον είναι πανεύκολο να κολλήσεις κορωνοϊό σε χώρους με αρκετό κόσμο και έχεις αποφασίσει να περιορίσεις σχεδόν στο μηδέν ορισμένες συνήθειες της προ πανδημίας ζωής σου. Μια τέτοια είναι και η γυμναστική στο γυμναστήριο. Πέραν του ότι σκέφτεσαι ότι στα γυμναστήρια δε συχνάζουν τύποι πολύ προσεκτικοί και με σεβασμό στους άλλους, ειδικά σε equipment όπως τα dumbbells που υπάρχει απτική επαφή – αν και οι ανεμβολίαστοι που τικάρουν όλα τα κουτάκια έχουν αποκλειστεί – υπάρχει και το aspect ότι δεν αντέχεις να κάνεις τις ασκήσεις με μια μάσκα μόνιμα στο πρόσωπο.

    Γι΄αυτό καταλήγεις πως η λύση είναι το σπίτι σου. Όμως το σπίτι σου δεν έχει τίποτα από εξοπλισμό. Έχεις κάτι βαράκια 5κιλα, άντε κι ένα στρώμα, άντε στο τσακίρ κέφι και ένα kettlebell. Με τη στόχευση που κάνεις όμως, η ποικιλία στα βαράκια είναι σημαντική και θα σε βοηθήσει να αυξήσεις και τη μυική σου μάζα στα χέρια, ιδίως στα δικέφαλα και τα τρικέφαλα που θα μεγαλώσουν και τα μπράτσα σου.

    Αντιλαμβάνεσαι όμως πως για να το πετύχεις αυτό, θες μια ποικιλία από 10 βαράκια, 5 σε κάθε χέρι, και πάλι μπορεί να μη σου φτάνουν. Οικονομικά δε βγαίνει. Αλλά κι αν βγαίνει οικονομικά, σε θέμα χώρου δεν υπάρχει η δυνατότητα να βάλεις ένα rack με βαράκια. Άρα ποια είναι η λύση; Η λύση είναι εκείνο το εξάρτημα-ελβετικός σουγιάς.

    7 Έλληνες youtubers του fitness: Ο Chris Kogias, ο Κωνσταντίνος Λοΐζου και οι άλλοι

    Τα adjustable dumbbells θα δώσουν αξία στη γυμναστική στο σπίτι

    Το προσαρμοζόμενο dumbbell σου δίνει τη δυνατότητα να αυξομειώσεις το βάρος ανάλογα με την άσκηση, χωρίς να παιδεύεσαι ψάχνοντας τον κατάλληλο αλτήρα ή, ακόμα χειρότερα, ξεβιδώνοντας βαράκια από τον αλτήρα για να βάλεις στη θέση τους ελαφρύτερα ή βαρύτερα που σου τρώει χρόνο από το σετ και το διάστημα ξεκούρασης μεταξύ των σετ που έχεις ορίσει.

    Ανάλογα με τη δύναμη που έχεις, μπορείς να βρεις στην αγορά προσαρμοζόμενα βαράκια που φτάνουν ως και τα 24 κιλά και είναι σαν να έχεις πάρει 15 βάρη στη συσκευασία του ενός. Οκ, η τιμή του δεν είναι παίξε-γέλασε, αλλά αν σκεφτείς ότι τα 15 βάρη θα σου κόστιζαν περί τα 300-350 ευρώ, τότε σίγουρα τα 150-180 που είναι το μέσο εύρος στην αγορά, αξίζει. Αν μάλιστα πάρεις δύο, τότε έχεις ακόμα μεγαλύτερο κέρδος σε σχέση με το να έπαιρνες dumbbells για τα δύο χέρια.

    Μπορείς να τσεκάρεις κάποιες επιλογές εδώ και εδώ.

    * Andres Ayrton/Pexels