Οι κοιλιακοί είναι ίσως η πιο δύσκολη ομάδα μυών για να δεις ένα ιδανικό αποτέλεσμα. Πέραν από το γονιδιακό κομμάτι που παίζει ρόλο, υπάρχει και το κομμάτι της σωστής διατροφής που πρέπει να τηρείς μαζί με την άθληση. Επίσης, οι κοιλιακοί είναι και μια ομάδα μυών που θέλει την αλλαγή, θέλει την έκπληξη. Αν δηλαδή κάνεις ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για 3-4 μήνες, από τον πρώτο μήνα και μετά δε θα βλέπεις διαφορά.

    Εκεί χρειάζεται είτε να αυξήσεις ένταση μειώνοντας ενδεχομένως την ξεκούραση μεταξύ των σετ ή να ακολουθήσεις διαφορετική ποικιλία ασκήσεων. Για κάποιον που δυσκολεύεται πολύ με τους κοιλιακούς και εστιάζει μόνο σε δικέφαλα και τρικέφαλα, είναι λογικό να τον κουράζουν κάποια προγράμματα. Αυτό που συνήθως θέλει, είναι να σπαταλήσει τον λιγότερο δυνατό χρόνο και να έχει τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα.

    Με αυτό το δοκιμασμένο 5λεπτο πρόγραμμα που μπορείς να κάνεις σε καθημερινή βάση, είναι πολύ πιθανό να αντικρύζεις μετά από ένα μήνα 3-4 κοιλιακούς, καλοσχηματισμένους και να τους χαίρεσαι.

    * Φωτογραφία: Unsplash/Charles Gaudreault