Αθλητισμός

Συγκλονιστικός Γιάννης: «Θα μπορούσα να πάω σε μια superteam, αλλά διάλεξα τον δύσκολο δρόμο»

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Δυσκολευόμασταν, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις ως παιδιά».
Από το Nitro Team

Σε όλη τη διάρκεια των τελικών του NBA, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν παρέδωσε μόνο μαθήματα μπάσκετ, αλλά αθλητισμού και ιδεώδους συνολικά. Οι δηλώσεις του μετά από κάθε σπουδαία εμφάνιση ήταν για να τις διδάσκεις στα μικρά παιδιά.

Το ίδιο συνέβη και λίγο μετά τον 6ο τελικό απέναντι στους Σανς, όπου ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μετά από 7 χρόνια στο NBA, πήρε το πρωτάθλημα. Στις δηλώσεις του στη συνέντευξή Τύπου ο ηγέτης των Μπακς θέλησε να απευθυνθεί στα μικρά παιδιά που έχουν κοντινά με τον ίδιο βιώματα και να τους πει ότι μπορούν να τα καταφέρουν.

«Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ για να βοηθήσω την οικογένειά μου. Δυσκολευόμασταν, περάσαμε δύσκολες καταστάσεις ως παιδιά. Δεν πίστευα ποτέ πως θα είμαι 26 ετών και απλά θα παίζω στους τελικούς. Μόνο που είμαι στους τελικούς ήμουν χαρούμενος. Δεν περίμενα ποτέ πως στα 26 μου θα έχω αυτά τα τρόπαια. Βαδίσαμε έναν μακρύ δρόμο.

Εκπροσωπώ και τις δύο πατρίδες μου, την Νιγηρία και την Ελλάδα. Πολλά παιδιά σε όλη την Αφρική και όλη την Ευρώπη με έχουν πρότυπο. Αυτή η επιτυχία πρέπει να κάνει τους πάντες να πιστέψουν στα όνειρά τους. Όταν δεν νιώθετε καλά, να πιστεύετε αυτό που κάνετε, να συνεχίσετε να δουλεύετε. Εμένα μου λένε ότι δεν μπορώ να βάλω βολές, αλλά απόψε τις έβαλα και είμαι ο πρωταθλητής.

Τις έβαλα όταν έπρεπε. Κάνω πλάκα. Ή και όχι… Πιστέψτε. Ελπίζω πως δίνω στα παιδιά ελπίδα ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Πριν από 8,5 χρόνια δεν ήξερα την επόμενη κίνησή μου. Η μαμά μου πουλούσε πράγματα στους δρόμους. Τώρα είμαι στην κορυφή, είμαι ευλογημένος. Ακόμα κι αν δεν καταφέρω να φτάσω ποτέ ξανά εδώ, είμαι καλά. Είμαι καλά με όσα έχω πετύχει. Ελπίζω αυτό να δώσει ελπίδα σε όλους, να τους επιτρέψει να πιστέψουν στα όνειρά τους».

follow us on social media