Πίνακας Περιεχομένων
    1. Πώς σκοπεύουν να «χτυπήσουν» την Tesla στην Ευρώπη

    Αυτό το μικροσκοπικό ηλεκτρικό τετραθέσιο αποτελεί πλέον ένα νέο εμπορικό φαινόμενο. Το Wuling Hongguang Mini EV το οδηγούν ήδη μισό εκατομμύριο κάτοικοι στην Κίνα και, από το 2020, έχει ξεπεράσει τις πωλήσεις του Tesla Model 3, τον παγκόσμιο ηγέτη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

    Ο κατασκευαστής Wulling, σύμμαχος με τους γίγαντες της αυτοκινητοβιομηχανίας SAIC και GM, έχει κυριολεκτικά κατακλύσει την ασιατική χώρα με το δημοφιλές μοντέλο Hongguang Mini EV όπου το πουλά σε ασυναγώνιστη τιμή από περίπου 3.900 ευρώ, σύμφωνα με την τρέχουσα ισοτιμία.

    Στην κινεζική αγορά, το Hongguang Mini EV κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις ανάλογα με την μπαταρία και την αυτονομία του. Η βασική είναι 9,3 kWh και φτάνει τα 120 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, ενώ η κορυφαία 13,9 kWh (από 5.300 ευρώ ) φτάνει τα 170 χιλιόμετρα.

    Ο κινητήρας, από την πλευρά του, αποδίδει μια πολύ διακριτική ισχύ 20 kW ( 26,8 HP ) που παρέχει μέγιστη ταχύτητα 100 km/h διατηρώντας παράλληλα χαμηλή κατανάλωση χάρη στο πολύ συγκρατημένο βάρος (μεταξύ 665 και 700 κιλών ανάλογα με την έκδοση).

    Και τα μηχανικά είναι βασικά και με απαραίτητα στοιχεία που επισκευάζονται πολύ εύκολα. Για παράδειγμα, δεν φέρει κανένα είδος ψύξης για την μπαταρία ή τα συστήματα ανάκτησης ενέργειας. Όσο αφορά το εσωτερικό, έχει τέσσερα καθίσματα και τα δύο πίσω μπορούν να αναδιπλωθούν για έξτρα αποθήκευση, που ευνοείται από τον κυβικό σχεδιασμό του αμαξώματος.

    Πώς σκοπεύουν να «χτυπήσουν» την Tesla στην Ευρώπη

    Μετά την εμπορική επιτυχία της στη δική της αγορά, όπου ξεπέρασε ακόμη και την Tesla, η κινεζική εταιρεία χαμηλού κόστους ετοιμάζει ήδη την είσοδό της στην Ευρώπη, με μια πιο εκλεπτυσμένη έκδοση που θα ονομάζεται Dartz Freze Nikrob. Η μηχανική θα είναι επίσης διαφορετική αφού θα τοποθετήσει μια πιο ισχυρή μπαταρία 17 kWh που εγγυάται μεγαλύτερη αυτονομία 230 χιλιομέτρων.

    Θα φτάσει στην Ισπανία στις αρχές του 2022 με διανομή από την Invicta Motors και, αν και θα είναι πιο ακριβό από ό,τι στην ασιατική αγορά λόγω των υψηλότερων επιδόσεων και των καλύτερων φινιρισμάτων του, η ανακοινωθείσα τιμή παραμένει στα 8.995 ευρώ.