Πίνακας Περιεχομένων
    1. Γιατί δεν πρέπει να μας ανησυχεί ο αστεροειδής

    Με τις καλύτερες «προοπτικές» μπαίνει το 2022, το οποίο φαίνεται να είναι πολλά υποσχόμενο. Ένας τεράστιος αστεροειδής πρόκειται να πλησιάσει τη Γη στις αρχές του επόμενου έτους. Τι άλλο μπορεί να συμβεί αν αυτό είναι μόνο η αρχή;

    Ο αστεροειδής – που τον ονόμασαν «Αστεροειδή 2013 YD48» – έχει πλάτος περίπου 104 μέτρα και θα απέχει 5.600.000 χιλιόμετρα από τη Γη, όταν θα φτάσει στο πλησιέστερο σημείο στις 11 Ιανουαρίου. Από διαστημική άποψη είναι στην πραγματικότητα πολύ κοντά και έχει το μέγεθος ουρανοξύστη.

    Σύμφωνα με την Daily Star , η NASA ονομάζει οτιδήποτε σε απόσταση 193.121.280 χιλιομέτρων ως «Αντικείμενο κοντά στη Γη». Επίσης, η NASA τον παρακολουθεί στον πίνακα ελέγχου του ρολογιού αστεροειδών.

    «Ο πίνακας εμφανίζει τα επόμενα πέντε αντικείμενα που πλησιάζουν την Γη σε απόσταση 4,6 εκατομμυρίων μιλίων (7,5 εκατομμύρια χιλιόμετρα). Ένα αντικείμενο μεγαλύτερο από περίπου 150 μέτρα που μπορεί να πλησιάσει τη Γη σε αυτή την απόσταση, το θεωρούν δυνητικά επικίνδυνο αντικείμενο. Η μέση απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης είναι περίπου 385.000 χιλιόμετρα».

    Γιατί δεν πρέπει να μας ανησυχεί ο αστεροειδής

    Αν σε άγχωσε η είδηση, σου έχουμε καλά νέα. Τον Μάρτιο η NASA επιβεβαίωσε ότι μια συντριβή αστεροειδών δεν θα συμβεί για τουλάχιστον τα επόμενα εκατό χρόνια. Οπότε το σενάριο του «Don’t look up» θα αργήσει να γίνει αληθινό.

    Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε ότι ο Apophis – ένας αστεροειδής που πήρε το όνομά του από τον Αιγύπτιο θεό του χάους – θα χτυπήσει τον πλανήτη κάποια στιγμή στο μέλλον. Η NASA είχε προηγουμένως πει ότι ο αστεροειδής δεν θα χτυπήσει το 2029 ή το 2036 και τώρα δημοσίευσε νέες πληροφορίες για να πει ότι δεν θα μας χτυπήσει ούτε το 2068.