Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ο Jack Dorsey προκάλεσε φρενίτιδα στο Twitter

    Jack Dorsey, Jeff Bezos, Elon Musk, Mark Zuckerberg. 4 μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας της τεχνολογίας, τα οποία τον τελευταίο καιρό συμπεριφέρονται σαν μικρά αγοράκια που τα έχεις βάλει σε ένα δωμάτιο και τους έχεις δώσει τρενάκια για να παίξουν. Συγκρούονται συνέχεια. Ο καθένας θέλει να γίνει πρώτος, ο καθένας θέλει να πετύχει το όραμα του εις βάρος των άλλων και όταν κάποιος κάνει μια νέα κίνηση, ακολουθεί πάντα μια αντίδραση.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, ιδίως μετά το κρασάρισμα της Facebook και την διαρροή εγγράφων από την Haugen, η εταιρεία και ο Mark Zuckerberg βρίσκονται στο στόχαστρο όλων και η δημοφιλία τους δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες. Τι πιο εύκολο για τους ανταγωνιστές να στρέψουν και τα δικά τους βέλη προς αυτή την κατεύθυνση για να κερδίσουν κοινό και να μειώσουν την δυναμική του αντιπάλου;

    Η ανακοίνωση της Facebook για τη δημιουργία ενός metaverse που θα βυθίσει τους χρήστες στην εικονική πραγματικότητα και για την αλλαγή του ονόματος του δημοφιλέστερου social media, έγινε αποδεκτή με ειρωνεία και δηκτικά σχόλια από τη μεριά του Jack Dorsey και του Elon Musk.

    Ο Jack Dorsey ανάρτησε ένα tweet του χρήστη Narrator, ο οποίος αναφερόταν στον Neal Stephenson, που εγκαινίασε τη λέξη «metaverse». Ο Narrator διερωτάται τι θα συμβεί αν ο Neal δεν είναι ένας μυθοπλάστης, αλλά περιέγραψε κάτι που θα γίνει πραγματικότητα. Ο Dorsey έκανε retweet και απάντησε στον Nattator με ένα «He was», δηλαδή ότι ο Stephenson είχε δίκιο.

    Η αναφορά του είναι προφανώς προς το metaverse του Zuckerberg, το οποίο ο ιδρυτής του Twitter θεωρεί μια δυστοπική δικτατορία.

    Από κοντά και ο Elon Musk, ο οποίος τα έβαλε και με την Google. Στο παρελθόν ο Musk κατηγόρησε ανοιχτά τον Zuckerberg ότι υπέθαλψε την κατάληψη του Καπιτωλίου τον Ιανουάριο. Τώρα, χαρακτηρίζει την Facebook και τη Google εταιρείες που σκοτώνουν την καινοτομία και την τεχνολογία.

    Απαντώντας σε έναν χρήστη του Twitter που υποστήριζε ότι η Google στρατολογεί 22χρονους ανθρώπους για να τους μετατρέψει σε καριερίστες και να μην τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους, υπό τον φόβο να καταλήξουν ανταγωνιστές της. «Σε όλες τις εταιρείες τεχνολογίας τα ταλέντα εξαφανίζονται» έγραψε ο Musk, με αρκετούς χρήστες να τον ρωτούν πως η Tesla κάνει κάτι διαφορετικό σε σχέση με τους άλλους.

    Ο Jack Dorsey προκάλεσε φρενίτιδα στο Twitter

    Εκτός από την επίθεση στον Zuckerberg, ο Dorsey φρόντισε να ιντριγκάρει το Twitter με το ακόλουθο tweet:

    Θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας ταινίας για μια δυστοπία. «Number 705742». Ο Dorsey όμως, που αναρτά στο προφίλ του κυρίως πράγματα που αφορούν την οικονομία και τον κόσμο των blockchains, οδήγησε τους ακόλουθους του στη σκέψη ότι αυτός ο αριθμός σχετίζεται με την αύξηση του Bitcoin στο ποσό-ρεκόρ των 66.000 δολαρίων και αφορά ένα block που είχε γίνει mined 3 ώρες πριν την ανάρτηση του Jack Dorsey.

    Λίγες ημέρες νωρίτερα ο Dorsey είχε ανακοινώσει ότι η εταιρεία του, η Square, θα φτιάξει ένα σύστημα εξόρυξης bitcoin που θα είναι απλό και θα διατίθεται σε εταιρείες και σε ιδιώτες. Τον Ιούλιο είχε ανακοινώσει πως θα ξεκινήσει μια αποκεντρωμένη εταιρεία οικονομικών που θα ασχολείται με τα κρυπτονομίσματα. Τον Σεπτέμβριο η Square έφτιαξε ένα bitcoin wallet για να το διανείμει στους χρήστες του Twitter.

    Για πολλούς ο αριθμός αυτός, το 705742, είναι ένας στόχος επένδυσης και ήδη αρκετά funds γύρω από τα κρυπτονομίσματα, έχουν ποντάρει χρήματα σε αυτό το block. Η Cathie Wood της Ark Invest έχει ήδη δεσμεύσει 500.000 δολάρια και περιμένει τις επόμενες ημέρες να δει πως θα εξελιχθεί η, ενδεχόμενη, πρόβλεψη του Jack Dorsey.

    * Φωτογραφία: Σύνθεση Getty-Shutterstock