Πίνακας Περιεχομένων
    1. Ποια είναι η Jessica Watkins

    Ιστορία πρόκειται να γράψει η Jessica Watkins, αφού σύντομα θα γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που θα ταξιδέψει στο διάστημα και θα μείνει εκεί, μάλιστα, για έξι μήνες. Πριν μερικές μέρες, η NASA ανακοίνωσε πως θα είναι ανάμεσα στο τετραμελές πλήρωμα Dragon, το πλήρωμα της αποστολής SpaceX Crew-4, που θα καταλήξει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, όπως γράφει χαρακτηριστικά το BBC.

    Ποια είναι η Jessica Watkins

    Γεννήθηκε στο Maryland, αλλά ίδια αποκαλεί σπίτι της το Colorado. Σπούδασε στο Στάνφορντ περιβαλλοντικές επιστήμες, ενώ στη συνέχεια, πήγε στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, όπου έφτασε να κάνει το διδακτορικό της στον τομέα της γεωλογίας, όπου ερεύνησε τις κατολισθήσεις στη Γη και τον Άρη.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Watkins (@astro_watkins)

    Το 2017 επιλέχθηκε ως αστροναύτης από τη NASA και απέκτησε τη θέση του μεταδιδακτορικού συνεργάτη στο Τμήμα Γεωλογικών και Πλανητικών Επιστημών στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. Συγκεκριμένα, έγινε μέλος της Επιστημονικής Ομάδας του Επιστημονικού Εργαστηρίου του Άρη.

    Η δουλειά του αστροναύτη δεν ήταν μία τυχαία κατάληξη για εκείνη. Όπως εξήγησε στη The New York Times, το ονειρευόταν από πολύ μικρή, αν και ποτέ δεν πίστευε ότι πράγματι θα συμβεί. Όσο για τη σημασία της επιλογής της ως την πρώτη μαύρη γυναίκα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, η ίδια επικεντρώθηκε στην αξία, που θα έχει για τη νέα γενιά μαύρων παιδιών.

     

    Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

     

    Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jessica Watkins (@astro_watkins)

    «Ελπίζω ότι το επίτευγμά μου θα βοηθήσει τα έγχρωμα παιδιά, ειδικά τα νέα κορίτσια, να μπορέσουν να το δουν ως ένα παράδειγμα για τους τρόπους, με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν και να πετύχουν. Για εμένα, αυτό είναι πολύ σημαντικό, οπότε αν μπορώ να συνεισφέρω σε αυτό με κάποιον τρόπο, τότε σίγουρα το αξίζει».