Πίνακας Περιεχομένων
  1. Η Apple φαίνεται να μην επενδύει πια στο Iphone

  Μπορεί τα Iphone μέχρι και σήμερα να ξεπουλάνε σαν τρελά και να έχει ένα σταθερό πελατολόγιο, ωστόσο η αυτοκρατορία τους είναι πολύ πιθανόν να «πέσει» μέσα στα επόμενα χρόνια.

  Συγκεκριμένα, ένας ειδικός πάνω στον τομέα της τεχνολογίας και των προϊόντων της Apple, ο Ming-Chi Kuo, έχει επισημάνει τη χρονιά που αναμένει τα iPhone να γίνουν «παρωχημένα» και να αντικατασταθούν με κάτι εντελώς διαφορετικό, όπως συνέβη και με τα κινητά παλαιότερης τεχνολογίας.

  Πιστεύει ότι θα καταργηθούν σταδιακά καθώς ο κόσμος αποκτά περισσότερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα επαυξημένης πραγματικότητας και εικονικής πραγματικότητας.

  Ο Kuo θεωρεί  ότι η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας στον κόσμο θα καταργήσει σταδιακά τα παραδοσιακά smartphone τα επόμενα 10 χρόνια, δίνοντας το 2032 ως την πιθανότερη ημερομηνία κατά την οποία θα εξαφανιστούν.

  Η επαυξημένη πραγματικότητα – ή AR – είναι η σε πραγματικό χρόνο άμεση ή έμμεση θέαση ενός φυσικού, πραγματικού περιβάλλοντος, του οποίου τα στοιχεία επαυξάνονται από στοιχεία αναπαραγώμενα από συσκευές υπολογιστών, όπως ήχος, βίντεο, γραφικά ή δεδομένα τοποθεσίας. Αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να φοράτε κάτι παρόμοιο με τα γυαλιά που έχουμε συνδέσει με το VR (εικονική πραγματικότητα).

  Εταιρείες έχουν επενδύσει σε μια εμπειρία AR μέσω παιχνιδιών όπως το Pokémon Go, αλλά στο μέλλον είναι πιθανό να το χρησιμοποιούμε για καθημερινή χρήση, όχι μόνο για παιχνίδια.

  Ήδη οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Google, η Apple και το Facebook, αγωνίζονται για να αναπτύξουν την τεχνολογία AR που πιθανότατα θα φέρει επανάσταση στον κόσμο και θα αλλάξει τα δεδομένα. Η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει μια συσκευή, που ονομάζεται HoloLens.

  Η Apple φαίνεται να μην επενδύει πια στο Iphone

  Σε ένα σημείωμα προς τους επενδυτές που στάλθηκε στους bloggers τεχνολογίας 9to5Mac , ο Kuo εξήγησε πώς η Apple έχει σχεδιάσει ήδη το πλάνο της για τα επόμενα 10 χρόνια και το iPhone θα έχει αντικατασταθεί μέχρι τότε.

  «Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο ενεργοί χρήστες iPhone. Αν ο στόχος της Apple είναι να αντικαταστήσει το iPhone με AR σε 10 χρόνια, σημαίνει ότι η Apple θα πουλήσει τουλάχιστον ένα δισεκατομμύριο συσκευές AR σε 10 χρόνια».

  Παρόλα αυτά θεωρεί ότι η επιτυχία ή η αποτυχία τέτοιων συσκευών θα βασίζεται στο πόσο ανεξάρτητες είναι από άλλες συσκευές και κομμάτια της τεχνολογίας, όπως τα smartphones.

  «Εάν τα ακουστικά AR τοποθετηθούν μόνο ως αξεσουάρ για τα Mac ή iPhone, δεν θα ευνοηθεί η ανάπτυξη του προϊόντος. Ένα ακουστικό AR που λειτουργεί ανεξάρτητα σημαίνει ότι θα έχει το δικό του σύστημα και θα παρέχει την πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη εμπειρία στον χρήστη».

  Λέγεται ότι η Apple θα κυκλοφορήσει μια πρώιμη έκδοση αυτών των γυαλιών το επόμενο έτος, για να ανταγωνιστεί συσκευές όπως το Oculus Quest 2 του Facebook και το HTC Vive. Προφανώς αυτή η πρώιμη συσκευή της Apple δεν θα εξαρτάται από το iPhone και θα έχει την ίδια δύναμη με τα Mac χάρη στο λογισμικό τους.