Πίνακας Περιεχομένων
    1. Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Amazon

    Η Amazon Web Services αφού αποφάσισε να επεκτείνει τις δραστηριότητες της σε περισσότερες από 30 μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο,  βάζει στον «χάρτη» της και την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επένδυση της Amazon στην χώρα μας θα είναι ύψους 150-200 εκατ. ευρώ.

    Η Amazon Web Services (AWS) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες υπηρεσιών cloud στον κόσμο, που προσφέρει περισσότερες από 200 υπηρεσίες από κέντρα δεδομένων παγκοσμίως. Εκατομμύρια πελάτες, μεταξύ των οποίων start up, επιχειρήσεις και κρατικοί φορείς,  χρησιμοποιούν το σύστημα της για να μειώσουν το κόστος και για να καινοτομήσουν.

    Οι «30 Τοπικές Ζώνες», «στρατηγικά τοποθετημένες σε μεγάλες μητροπολιτικές περιοχές, επιτρέπουν στους τελικούς χρήστες να τρέξουν προγράμματα υψηλών απαιτήσεων χωρίς χρονική καθυστέρηση», σημειώνει η εταιρεία στο Twitter.

    «Θα εγκαινιάσουμε περισσότερες από 30 νέες Τοπικές Ζώνες AWS σε μεγάλες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Αυτές οι νέες Τοπικές ζώνες AWS θα είναι διαθέσιμες από το 2022 σε περισσότερες από 21 χώρες, όπως η Αργεντινή, η Αυστραλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κολομβία, η Τσεχία, η Δανία, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ινδία, η Κένυα, η Ολλανδία, η Νορβηγία, οι Φιλιππίνες, η Πολωνία, η Πορτογαλία και η Νότια Αφρική, και θα συνδεθούν με 16 Τοπικές Ζώνες σε όλες τις ΗΠΑ, βοηθώντας σας να εξυπηρετείτε τους τελικούς χρήστες σε όλο τον κόσμο με ακόμη μικρότερη χρονική καθυστέρηση».

    Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της Amazon

    Με στελέχη της Amazon Web Services θα συναντηθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στις 9:30 το πρωί. Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ‘Ακης Σκέρτσος.

    «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος να ανακοινώσω ότι θα διευρύνουμε διεθνώς τις τοπικές ζώνες μας σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, τη Νότια Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της amazon.com, Βέρνερ Φόγκελς (Werner Vogels), στο παγκόσμιο συνέδριο της Amazon Web Services.