Πίνακας Περιεχομένων
    1. Το πρόβλημα με το Bitcoin στο δικαστήριο

    Ο Αυστραλός που ισχυρίζεται ότι εφηύρε το Bitcoin κέρδισε έναν τεράστιο δικαστικό αγώνα αξίας δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.
    Ο Craig Wright, ένας Αυστραλός επιστήμονας υπολογιστών, βρισκόταν σε μάχη με την οικογένεια του νεκρού συνεταίρου του, David Kleiman.

    Η οικογένεια του Kleiman μήνυσε τον Wright για τα μισά από τα φερόμενα κοινά περιουσιακά τους στοιχεία, που περιελάμβαναν 1,1 εκατομμύρια Bitcoin.

    Το Satoshi Nakamoto είναι το ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται από το άτομο ή τα άτομα που ανέπτυξαν το Bitcoin, συνέγραψαν τη βίβλο του Bitcoin και δημιούργησαν και ανέπτυξαν την αρχική εφαρμογή αναφοράς του Bitcoin.

    Ο Nakamoto επινόησε επίσης την πρώτη βάση δεδομένων blockchain. Πολλοί άνθρωποι έχουν ισχυριστεί ότι η πραγματική ταυτότητα δεν είναι γνωστή, παρότι ο Wright λέει ότι κρύβεται πίσω από το ψευδώνυμο.

    Η ευρύτερη αγορά κρυπτογράφησης έχει απορρίψει τους ισχυρισμούς του. Σύμφωνα με την οικογένεια του Kleiman, τόσο αυτός όσο και ο Wright ήταν πίσω Bitcoin, το οποίο τους έδωσε το δικαίωμα στα μισά Bitcoins του Nakamoto.

    Αν αναρωτιέστε γιατί καίγονται τόσο πολύ, σκεφτείτε ότι ένα εκατομμύριο Bitcoin αξίζουν περίπου 71 δισεκατομμύρια AUD (δολάρια Αυστραλίας), και θα καταλάβετε γιατί έγινε μια τέτοια διαμάχη για την περιουσία. Ωστόσο, δικαστήριο στη Φλόριντα έκρινε υπέρ του Wright, πράγμα που σημαίνει ότι θα κρατήσει ουσιαστικά όλα τα Bitcoin.

    Το πρόβλημα με το Bitcoin στο δικαστήριο

    Το δικαστήριο χορήγησε δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αξίας 142 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια κοινοπραξία που μοιράζεται o Wright και με την οικογένεια του Kleiman. Η δίκη ήταν δύσκολη γιατί βασίστηκε στην κατανόηση του τρόπου λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων και του blockchain.

    Η νομική ομάδα του Wright εξήγησε στο δικαστήριο ότι ενώ αυτός και ο κ. Kleiman δούλευαν μαζί και ήταν φίλοι, δεν συμμετείχε στη δουλειά για το Bitcoin. Σύμφωνα με το Associated Press, τα 1,1 εκατομμύρια Bitcoin του Wright δεν έχουν αγγιχτεί από τότε που δημιουργήθηκαν για πρώτη φορά. Είπε ότι θα αποδείκνυε ότι τα κατείχε και τους δεσμούς του με την πιθανή προέλευση του Bitcoin αν κέρδιζε την υπόθεση.

    Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι ο κώδικας πίσω από το Bitcoin είναι πολύ περίπλοκος για να προέρχεται από ένα άτομο, εκτός αν αυτό το άτομο ήταν ιδιοφυΐα.

    Ο Nakamoto, ο οποίος λέγεται ότι χρησιμοποιεί δύο διευθύνσεις email, εξαφανίστηκε από τους πίνακες επικοινωνίας και τις συζητήσεις ανάπτυξης στα τέλη του 2010. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους λειτουργίας του περιουσιακού στοιχείου, ο Nakamoto συγκέντρωσε σχεδόν ένα εκατομμύριο Bitcoins.

    Το 2016, λίγο μετά τον δημόσιο ισχυρισμό του ότι ήταν ο Nakamoto, ο Wright απέσυρε την ανακοίνωση. Έκτοτε έχει υποστηρίξει ξανά τον ισχυρισμό, αλλά επιμένει ότι μόνο αυτός βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία.