Πίνακας Περιεχομένων
    1. Τι άλλο θα βρείτε το Spania.io

    Το Spania.io αποτελεί το πρώτο ελληνικό NFT Marketplace και εγκαινιάζει τη λειτουργία του, με μια ιστορική δημοπρασία. Το πρώτο NFT της πλατφόρμας υπογράφεται από έναν θρύλο του μπάσκετ και έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές όλων των εποχών. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Νίκο Γκάλη.

    Η πρώτη δημοπρασία, που θα ξεκινήσει σε λίγες ημέρες, είναι ένα video, βασισμένο στις φανέλες με τις οποίες ο Νίκος Γκάλης αγωνίστηκε αρχικά στις ΗΠΑ και στη συνέχεια στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Ένα πρωτότυπο 3D animation μας μεταφέρει στο Πανεπιστήμιο του Seton Hall, στο Nick Gallis Hall της Θεσσαλονίκης, στο γήπεδο της Γλυφάδας που αγωνίστηκε με τον Παναθηναϊκό και φυσικά στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τον τόπο του θριάμβου της Εθνικής ομάδας στο Εurobasket του 1987.

    Οι φανέλες στο βίντεο είναι οι original που ο Νίκος Γκάλης έχει στην προσωπική του συλλογή, ενώ τη μουσική που επενδύει αυτό το ιστορικό NFT συνέθεσε ο Φοίβος.

    Η δημοπρασία θα διαρκέσει μια εβδομάδα και ο νικητής, εκτός από το μοναδικής έκδοσης (1/1) NFT θα λάβει και μια φανέλα υπογεγραμμένη από το Νίκο Γκάλη ενώ θα έχει και μια συνάντηση μαζί του, μέσω βιντεοκλήσης.

    Παράλληλα, τα επιμέρους video για κάθε φανέλα (Seton Hall, Άρης, Παναθηναϊκός, Εθνική Ελλάδας) θα διατεθούν και χωριστά, σε συγκεκριμένο αριθμό αντιτύπων και προκαθορισμένη τιμή και θα τα αποκτήσουν οι συλλέκτες που θα προλάβουν πριν εξαντληθούν. Όλα τα NFTs έχουν δημιουργηθεί από τη διεύθυνση του Νίκου Γκάλη στο blockchain.

    Oι αγοραστές των περιορισμένης έκδοσης αντιτύπων θα έχουν μια σύνδεση με το θρύλο του παγκόσμιου μπάσκετ, καταγεγραμμένη ανεξίτηλα στο blockchain, ενώ στην κατοχή τους θα έχουν ένα σπάνιο περιουσιακό στοιχείο. Μάλιστα, ο Νίκος Γκάλης δεν θα ξαναδημιουργήσει NFT, βασισμένο στις φανέλες της καριέρας του, οπότε ήδη το επίπεδο ανταγωνισμού είναι υψηλό.

    Το NFT “Νίκος Γκάλης – 4 φανέλες, ένας θρύλος” δεν ξεχωρίζει μόνο εξαιτίας του τεράστιου ονόματος που το υπογράφει, αλλά και για την τεράστια συλλεκτική αξία καθώς είναι το πρώτο NFT από σημαντικό Έλληνα και το πρώτο του Spania.io.

    Τι άλλο θα βρείτε το Spania.io

    Στο εξωτερικό ήδη τα NFTs αλλάζουν χέρια συνεχώς, καθώς όλο και περισσότεροι καλλιτέχνες, αθλητές, brands, οργανισμοί, media κ.α. εισέρχονται στο «παιχνίδι». Η ζήτηση που υπάρχει είναι τεράστια και σημειώνονται συνεχώς δημοπρασίες.

    Στα NFTs πολλοί μπορεί να βλέπουν ή να έχουν αντίγραφο του αρχείου, ένας είναι ο νόμιμος κάτοχος του αυθεντικού, αυτός που έχει αγοράσει το πρωτότυπο από το δημιουργό του και αυτός μόνο μπορεί να το μεταβιβάσει, κερδίζοντας χρήματα αν η τιμή πώλησης είναι μεγαλύτερη από την τιμή αγοράς. H υπογραφή είναι ψηφιακή και η γνησιότητα εξασφαλίζεται 100% από την τεχνολογία blockchain.

    Στο Spania.io θα βρείτε NFTs από προσεκτικά επιλεγμένους δημιουργούς με κριτήριο τη σπουδαιότητα και τη συλλεκτική αξία των αντικειμένων τους.