Ένα βήμα πιο κοντά σε ένα μέλλον που τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα γίνουν κομμάτι της ζωής μας, έκανε η Urban-Air Port, η οποία άνοιξε το πρώτο αεροδρόμιο Air-One, ώστε να έχουν ένα χώρο να «παρκάρουν». Βρίσκεται στο Κόβεντρι της Αγγλίας και θα δοκιμαστεί για περίπου για ένα μήνα.

  Είναι το πρώτο ανάμεσα στα 200 vertiports που επρόκειτο να δημιουργηθούν για προσγείωση και απογείωση των ιπτάμενων αυτοκινήτων και των αυτόνομων drone, παγκοσμίως. Επί της ουσίας, θα μεταφέρουν επιβάτες και φορτία, με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, ως μέρος αυτού που η εταιρεία αποκαλεί «η επερχόμενη επανάσταση στις πράσινες αεροπορικές μεταφορές».

  Τα Vertiports δεν θα χρησιμεύουν μόνο για τα ταξίδια των επιβατών και της παράδοση δεμάτων, αλλά και για διαχείριση έκτακτης ανάγκης και επιχειρήσεις ασφάλειας και άμυνας.

  Κατασκευασμένο σε μόλις έντεκα εβδομάδες, το Air-One εκτείνεται σε 17.000 τετραγωνικά μέτρα, που χωρίζετονται σε ζώνες. Διαφορετικές ζώνες στεγάζουν έναν κόμβο φορτίου και logistics, υπόστεγο οχημάτων, χώρο ελέγχου ασφαλείας και κέντρο διοίκησης και ελέγχου, καθώς και ένα σαλόνι επιβατών, ένα καφέ και καταστήματα ρούχων. Σύμφωνα με την Urban-Air Port, το Air-One θα δείξει πώς η ειδικά κατασκευασμένη επίγεια υποδομή μπορεί να απελευθερώσει τις δυνατότητες της προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας.

  Σε δήλωση του, ο ιδρυτής της Urban Air-Port, Ricky Sandhu, λέει πως το άνοιγμα του αεροδρομίου Air – One αποτελεί ένα ισχυρό όπλο, που σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής μεταφορών, με μηδενικές εκπομπές ρύπων, χωρίς κυκλοφοριακή συμφόρηση και με θετικές συνέπειες στην ψυχική και σωματική υγεία των πολιτών.

  Επί του παρόντος, η Urban-Air Port συνεργάζεται με τη Supernal, μια εταιρεία στην Ουάσιγκτον, που σχεδιάζει ηλεκτρικά αεροσκάφη. «Η επίδειξη του Κόβεντρι είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς τα εμπρός για να ξανασκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μετακινούνται, θα συνδέονται και θα ζουν», δήλωσε ο επικεφαλής εμπορικός διευθυντής της Supernal, Mike Whitaker. Οι πολίτες μπορούν να παραγγείλουν εισιτήρια για να επισκεφθούν το Air-One, που βρίσκεται στο κέντρο του Κόβεντρι, περίπου τρεις ώρες βόρεια του Λονδίνου.

  Με πληροφορίες από Architectural Digest

  Διαβάστε ακόμα στο Nitro.gr:

  Πεκίνο: Δόθηκε άδεια για κυκλοφορία των ρομποταξί – Πόσο ασφαλές είναι αμάξι χωρίς οδηγό

  Megamaser: Λέιζερ ραδιοκυμάτων εντοπίστηκε στο διάστημα από τηλεσκόπιο της Νότιας Αφρικής

  Ποιος κορονοϊός; Τουλάχιστον 15.000 νέοι ιοί θα μεταπηδήσουν από τα ζώα στους ανθρώπους λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη