Ιστορική πτώση για το Bitcoin το οποιο έχει χάσει την αξία του κατά 41,8% από την αρχή του 2022. Η κατάρρευσή του, προκαλεί ένα ντόμινο εφέ σε όλη την αγορά κρυπτονομισμάτων καθώς όλα τα άλλα coins παρουσιάζουν τεράστια πτώση. Νομίσματα όπως το LUNA έχουν πέσει «στα τάρταρα» και θεωρούνται σχεδόν νεκρά από τους ειδικούς, καθώς δεν αναμένεται να ανακάμψουν.

  Η κατάσταση αυτή στην αγορά των κρυπτονομισμάτων διαδέχεται μία εξαιρετικά καλή χρονιά, με το Bitcoin -το ακριβότερο εκ αυτών- να σημειώνει αξία ρεκόρ τον Νοέμβριο του 2021 με 69.000 δολάρια το 1. Σήμερα, η τιμή αυτή έχει πέσει στα 26.000 δολάρια, με τους ιδιοκτήτες Bitcoin να βλέπουν την αξία των ηλεκτρονικών χρημάτων τους να πέφτουν κατακόρυφα. Μερικοί, έχουν επενδύσει χιλιάδες δολάρια στα κρυπτονομίσματα καθώς μέχρι τώρα η αγορά είχε δημιουργήσει ένα αρκετά πρόσφορο έδαφος για να βγάλει κανείς κέρδος. Όλα αυτά μέχρι την άφιξη του πληθωρισμού και του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονότα που τάραξαν την παγκόσμια οικονομία και φυσικά δεν άφησαν ανεπηρέαστη και την αγορά των Crypto. Ως αποτέλεσμα, πολλοί κάτοχοι κρυπτονομισμάτων ρευστοποίησαν τα νομίσματά τους, τα πούλησαν μετατρέποντας τα, δηλαδή, σε συνάλλαγμα.

  Τα κρυπτονομίσματα με την μεγαλύτερη πτώση στην αξία τους αυτήν την στιγμή. ΄Όσοι είχαν επενδύσει στο Wrapped Luna, βλέπουν αυτήν την στιγμή την αξία των χρημάτων τους να «εξατμίζεται».

  Το Ethereum, άλλο δημοφιλές και σημαντικό κρυπτονόμισμα, παρουσιάζει υποχώρηση κατά 22,86% και η τιμή του κατέβηκε στα 1.850 δολάρια. Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα του TerraUSD, του λεγόμενου stablecoin που στόχος ήταν να μείνει σταθερά στο 1 δολάριo, ώστε να λειτουργεί ως ρυθμιστής. Ακόμη και αυτό, υποχωρεί αυτήν την στιγμή κατά 16,29% και κινείται στα 0,6 δολάρια.

  Η κρίση των κρυπτονομισμάτων πλήττει τις μετοχές και των εταιρειών που τα διαχειρίζονται, όπως του Coinbase. Η κατάρρευση αυτή της αγοράς των κρύπτο ήρθε να βγάλει λάθος όλους εκείνους που υποστήριζαν ότι το ηλεκτρονικό χρήμα θα μείνει ανεπηρέαστο από τον πληθωρισμό, πέφτοντας έξω.

  Αυτήν την στιγμή θεωρητικά, σύμφωνα με τους κατόχους κρυπτονομισμάτων, θα ήταν ιδανικό να επενδύσει κανείς σε κρυπτονομίσματα επειδή πέφτουν, καθώς αναμένεται να ξανά ανέβουν όσο η αγορά αυτορυθμίζεται. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να το εγγυηθεί αυτό, ούτε γνωρίζει κανείς εάν θα καταφέρουν όντως να ανακάμψουν τα κρυπτονομίσματα μετά την πτώση 25% που αποτελεί ιστορικο ρεκόρ. Το μέλλον; Αβέβαιο.

  Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Shutterstock

  Διαβάστε ακόμη στο Nitro.gr:

  Apple: Τέλος εποχής για το iPod Touch – Σταματάει η κυκλοφορία του μετά από 21 χρόνια

  FIFA: Σταματάει την συνεργασία της με την EA Sports μετά από τρεις δεκαετίες – Τι σημαίνει αυτό για το παιχνίδι

  Elon Musk: Διορατικός ή επικίνδυνος; Η δήλωση του για τον αποκλεισμό του Trump από το Twitter διχάζει